avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum pot factura diferentele de curs intre data ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum pot factura diferentele de curs intre data facturii si data platii???

Am preluat de curand contabilitatea unei firme si am urmatoarea situatie:

un contract existent de vanzare bunuri ( bunuri care sunt importate din Turcia), cu mentiunea: factura se emite in ron la cursul BNR din ziua emiterii, plata la 90 de zile la cursul BNR din data platii. Diferenta de curs intre factura si plata urmand a se factura ulterior.

Va rog sa ma ajutati sa gasesc o modalitate legala de facturare si inregistrare in contabilitate a diferentelor de curs, avand in vedere ca sunt firma romaneasca si livrez in Romania.

Va multumesc,

Mariana
Cel mai recent răspuns: MGHEORGHE78 , utilizator 13:45, 1 Aprilie 2013
Pai faceti o factura de diferente curs valutar conform contractului.
Pentru ce este nevoie de factura pentru diferente? Diferenta se inregistreaza in contul 765 sau 665 in functie de fiecare situatie in parte. De ex, daca firma a emis o factura de 100 euro la un curs de 4,5 lei in data de 01.01.2013 si o plateste pe 01.02.2013 cand cursul este de 4,6 lei, firma va incasa 460 lei, in loc de 450 lei, deci are un venit din diferente de curs valutar (contul 765) de 10 lei.
MULTUMESC PENTRU RASPUNSURI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta curs valutar rjip DanaZg DanaZg Buna ziua! Sunt traducator autorizat si tin contabilitatea in partida simpla. Fiind la inceput, nu stiu cum sa procedez cu diferentele de curs ... (vezi toată discuția)
Emitere factura simoalin simoalin Buna ziua, Am urmatoarea situatie: - vand astazi marfa cu pret negociat in valuta; - directorul de vanzari a negociat plata la termen de 30 zile, la ... (vezi toată discuția)
Reevaluare anuala auto denisa2011 denisa2011 buna ziua, am preluat o sc care in 2011 a achizitionat o masina in leasing; anul trecut dna nu a facut reevaluarea la 31.12.2011, si nici facturile nu au ... (vezi toată discuția)