avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum se comunica rezolutia de neincepere a urmariri ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum se comunica rezolutia de neincepere a urmariri penale

Speta e in felul urmator:

S-a facut o plangere penala , s-a dat neinceperea urmariri penale, s-a facut contestatie la prim-procuror, se mentine rezolutia, dupa care se face plangere impotriva rezolutiei in instanta.

Ideea e in felul urmator , de la prim-procuror rezolutia a venit pe o scrisoare nerecomandata, astfel ca nu se stie exact data la care a ajuns pt ca nu are stampila postei pe ea.

In discutie intra tardivitatea introducerii actiuni,

Exista vreun act normativ care reglementeaza faptul ca rezolutia trebuie trimisa cu confirmare de primire sau macar recomnadata? ( asa cu regelementeaza O.U.G. privind regimul juridic Al contraventiilor.)

Astept sugestii.

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Paraschiv Liviu , Avocat 09:03, 20 Ianuarie 2011
Instanta de judecata,din oficiu va verifica acest aspect.
depuneti plicul la dosar si mentionati lipsa stampilei. in acest caz, instanta va trebui sa va creada deoarece in cazul existentei unui dubiu vi se va da crezare.

daca nu mai aveti plicul, solicitati registrul de iesire dela Parchet, acolo va apare data depunerii la posta.
Data comunicari (iesiri de la Parchet) este de 19.08.2010 data primiri efective a plicului , nerecomandata ca scrisoare simpla , este de 23.08.2010.

Ma interesa daca exista vreo norma legala care sa reglementeze felul comunicarii.

Multumesc1
Nu este. Si scrisorile simple au stampila postei care bareaza timbrul (acolo e si data postei). Nu e timbrul peste care care s-a impus o stampila? Cred ca foloseste sa atasati plicul asa doar daca are timbrele curate, daca n-are timbre cum l-a livrat Posta?
Ideea e in felul urmator. Plicul are timbru si stampila de plecare , insa nu are stampila pt data sosirii.
Posta zice ca fiind scrisoare simpla nu se inregistreaza si nu este urmarita .

Alte discuții în legătură

Termenul de contestare a nup floridecamp floridecamp termenul de contestare a NUP curge de cand ai semnat pentru primirea rezolutiei ori de cand au ei in evidente ca ti-au comunicat-o. eu nu am primit rezolutia ... (vezi toată discuția)
Comunicare neincepere urmarire panala + referat fara plic ionica86 ionica86 Buna ziua. Acum cateva zile am primit o comunicare de neicepere a urmaririi penale insotita de copia referatului organului de cercetarea penala. Le-am gasit ... (vezi toată discuția)
Cand se considera ordonanta procurorului ca fiind comunicata? xuser xuser Cand se considera ordonanta procurorului ca fiind comunicata? Pe data cand procurorul o intocmeste? Pe data cand prim procurorul o semneaza? Data ... (vezi toată discuția)