avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comunicare neincepere urmarire panala + referat fara ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Comunicare neincepere urmarire panala + referat fara plic

Buna ziua.
Acum cateva zile am primit o comunicare de neicepere a urmaririi penale insotita de copia referatului organului de cercetarea penala. Le-am gasit in usa, deoarece eu am fost plecat in vacanta. Atat comunicarea cat si referatul nu le-am gasit in plic. Mai mult, dirigintele postei, care ma cunoaste, stie de continutul referatului si a avut grija sa o informeze si pe soacra mea cu care e impreuna de ceva vreme. Vreau sa stiu daca e legal ca acel referat sa nu fie in plic si daca dirigintele postei avea dreptul sa citeasca si mai ales sa faca cunoscut continutul comunicarii si al referatului.
Cel mai recent răspuns: lorand95 , utilizator 09:14, 19 Iulie 2013
Comunicarea se face in plic.
In ce oras s-a intamplat asa?
Diridintele postei nu are dreptul de a citi si de a incunostiinta pe cineva.
S-a intamplat in Pitesti. Din cate am vazut, pe Comunicare (pe verso) este pusa stampila postei, dar pe celelalte hartii (Ordonanta si Referat) nu este pusa nici o stampila de la posta. Pe Referat in coltul din dreapta-sus scrie NESECRET. Eu am intrebat pe cineva de la posta si mi-a zis ca citatiile si comunicarile de la parchet se trimit volante, insa eu cred ca doar comunicarea a fost volanta, iar celelalte doua hartii au fost desfacute din plic.
Nici eu nu am mai auzit sa se comunice ordonanta procurorului fara sa fie pusa intr-un plic, daca aveti suspiciuni ca cineva a luat plicul si va cititi corespondenta puteti depune plangere penala pentru infractiunea de violare a secretului corespondentei, dar va dati seama ca este foarte greu de demonstrat asa ceva.
De demonstrat ar fi simplu pentru ca as avea ca martori pe soacra mea care a fost informata de continutul comunicarii si al referatului si sotia mea care a fost sunata de soacra mea in legatura cu asta. As vrea sa stiu, insa, unde sunt prevazute aceste proceduri de livrare a comunicarilor trimise de parchet prin intermediul postei pentru ca nu vreau sa acuz pe nedrept.
Mergeti la registratura parchetului si solicitati aceasta informatie.
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2013
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Cand se considera ordonanta procurorului ca fiind comunicata? xuser xuser Cand se considera ordonanta procurorului ca fiind comunicata? Pe data cand procurorul o intocmeste? Pe data cand prim procurorul o semneaza? Data ... (vezi toată discuția)
Poșta română obstrucționează scrisoare către cedo OlDumitra OlDumitra O scrisoare către CEDO a fost oprită de către Poșta Română să ajungă la CEDO. Plicul meu s-a întors cu mențiunea halucinantă că ar fi DESTINATAR ... (vezi toată discuția)
Protectia datelor personale cf legii 677/2001 INTA INTA Buna seara, O persoana mi-a deschis proces pentru uzucapiune si a solicitat la OCPI din judetul respectiv notarea acestui lucru pe CF. Comunicarea de ... (vezi toată discuția)