Buna ziua.
Acum cateva zile am primit o comunicare de neicepere a urmaririi penale insotita de copia referatului organului de cercetarea penala. Le-am gasit in usa, deoarece eu am fost plecat in vacanta. Atat comunicarea cat si referatul nu le-am gasit in plic. Mai mult, dirigintele postei, care ma cunoaste, stie de continutul referatului si a avut grija sa o informeze si pe soacra mea cu care e impreuna de ceva vreme. Vreau sa stiu daca e legal ca acel referat sa nu fie in plic si daca dirigintele postei avea dreptul sa citeasca si mai ales sa faca cunoscut continutul comunicarii si al referatului.
S-a intamplat in Pitesti. Din cate am vazut, pe Comunicare (pe verso) este pusa stampila postei, dar pe celelalte hartii (Ordonanta si Referat) nu este pusa nici o stampila de la posta. Pe Referat in coltul din dreapta-sus scrie NESECRET. Eu am intrebat pe cineva de la posta si mi-a zis ca citatiile si comunicarile de la parchet se trimit volante, insa eu cred ca doar comunicarea a fost volanta, iar celelalte doua hartii au fost desfacute din plic.
Nici eu nu am mai auzit sa se comunice ordonanta procurorului fara sa fie pusa intr-un plic, daca aveti suspiciuni ca cineva a luat plicul si va cititi corespondenta puteti depune plangere penala pentru infractiunea de violare a secretului corespondentei, dar va dati seama ca este foarte greu de demonstrat asa ceva.
De demonstrat ar fi simplu pentru ca as avea ca martori pe soacra mea care a fost informata de continutul comunicarii si al referatului si sotia mea care a fost sunata de soacra mea in legatura cu asta. As vrea sa stiu, insa, unde sunt prevazute aceste proceduri de livrare a comunicarilor trimise de parchet prin intermediul postei pentru ca nu vreau sa acuz pe nedrept.