avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt din supermarchet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt din supermarchet

Buna ziua,
cu rusine va solicit un raspuns din partea unui avocat.
In august 2010 am fost prins furand dintr-un supermarchet un niplu de metal in valoare de 6 lei.La iesire m-au oprit si au zis ca am fost surprins pe camere de filmat.Produsul nu l-am achitat, a ramas la ei. Au chemat politia si am fost dus la sectie unde mi s-a luat o declaratie.De frica sa nu imi patez caziereul (nu am alte probleme cu politia) nu am recunoscut fapta si nu am semnat decat declaratia mea in care am spus ca am venit cu piesa de acasa.Peste cateva zile am fost la politie sa vad ce se va intampla si mi-au zis ca dosarul este trimis pentru inregistrare la parchet, apoi va veni cu inceperea urmariri penale sau nu, inapoi. De atunci nu am mai facut nimic, nu am primit nimic prin posta.Ce sa fac?Daca ma cheama sa schimb declaratia, sa recunosc, sau sa sustin la fel?Sa mai astept?
Multumesc pentru raspunsuri
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
mircea2011, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:29, 19 Ianuarie 2011
Cand or sa va mai cheme,recunoasteti fapta,aratati ca va pare rau,ca regretati aceasta fapta.Prejudiciul este prea mic,recuperat...Daca este prima fapta,o sa se termine cu amenda administrativa.
In mod corect si cinstiti,daca acele camere de luat vederi va surprind sustragand piesa,in mod normal ar trebui sa recunoasteti savarsirea faptei,revenind asupra primei declaratii.
Prejudiciul fiind infim si fiind acoperit,probabil vi se va aplica o sanctiune cu amenda administrativa a procurorului,conform art.18/1 c.pen,care nu va fi inscrisa in cazierul dvs judiciar.
Explicati starea de frica care v-a determinat sa dati o declaratie nesincera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din supermarket-amenda administrativa ellina ellina Am cateva intrebari. Anul trecut la inceputul anului am fost prinsa furand din supermarket, filmata se pare pe camerele video. Agentii de paza mi-au gasit ... (vezi toată discuția)
Furt calificat in loc public dacu dan dacu dan am fost prins in magazin furand de 23 lei si dus la politie nu am nici o abatere nu am mai facut asa ceva niciodata a fost o nebunie de moment si am ... (vezi toată discuția)
Incredintare autovehicul unei persoane fara permis freeova freeova Salut, in data de 05/06-03-2011 un prieten al meu m-a intrebat daca nu mergem sa ne plimbam cu masina, ca i-a dat-o verisoara lui (mentionez ca el nu are ... (vezi toată discuția)