avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Taxa transfer proprietate
Discuție deschisă în Executare silită

Taxa transfer proprietate

Am cumparat la o licitatie a unei banci un imobil in Roman.Dupa mai multe alte peripetii(inca incerc cu ajutorul executorului judecatoresc sa intru in posesia imobilului),pentru intabulare mi s-a cerut de la Primarie certificatul fiscal si de la finante acte transfer proprietate.De la finante am primit un raspuns ciudat pentru mine, taxa costa 3300 lei si trebuie platita pe numele fostului proprietar ?????????Daca are cineva o idee as fi recunoscator.Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
iriluc2, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 12:40, 20 Ianuarie 2011
iriluc2 a scris:

Am cumparat la o licitatie a unei banci un imobil in Roman.Dupa mai multe alte peripetii(inca incerc cu ajutorul executorului judecatoresc sa intru in posesia imobilului),pentru intabulare mi s-a cerut de la Primarie certificatul fiscal si de la finante acte transfer proprietate.De la finante am primit un raspuns ciudat pentru mine, taxa costa 3300 lei si trebuie platita pe numele fostului proprietar ?????????Daca are cineva o idee as fi recunoscator.Multumesc anticipat.

Certificatul fiscal se elibereaza in momentul in care, imobilul nu are debite rezultate din impozitele datorate legal de catre proprietar, in momentul instrainarii imobilului.

Cred ca aceasta suma despre care dvs. ne spuneti-3300 lei reprezinta impozitul datorat din instrainarea (silita in cazul dvs.) a imobilului si ar fi trebuit achitata din pretul de vanzare/licitatie al imobilului.

Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe transferul de propietate imobiliara Marian - Cristian Petrea Marian - Cristian Petrea Buna seara tuturor! O sa trec direct la subiect. O cunostinta se confrunta cu urmatoarea situatie: A participat la o licitatie publica organizata ... (vezi toată discuția)
Achizitionare apartament scos la licitatie - riscuri ? Desire1983 Desire1983 Buna ziua, Sunt interesata sa cumpar un apartament scos la licitatie de catre o banca. A fost scos la licitatie in nenumarate randuri, iar pretul a tot ... (vezi toată discuția)
Impozit pt transferul dreptului de proprietate gabbyy gabbyy se stie ca in momentul instrainarii unui imobil trebuie platit impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal dar ... (vezi toată discuția)