avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... este legal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

este legal?

Buna ziua,
Sunt angajata la Asistenta sociala a jud. Hd. lucrand la un camin de batrani ca bucatareasa.Problema care o ridic eu este ca lucrez in acelasi loc de 4 ani si-n toata aceasta perioada mi s-a incheiat contract de munca pe perioada de cate un an <pe perioada determinata>.Patronul caminului ne tot ameninta ca nu ne prelungeste contractul daca nu facem tot ce-si doreste familia lui.
Multumesc ptr intelegere

Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 20:27, 19 Ianuarie 2011
Institutiile bugetare nu inregistrau c.i.m. la ITM ... citez : Sunt angajata la Asistenta Sociala a jud. HD.....
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
freeelis a scris:

Institutiile bugetare nu inregistrau c.i.m. la ITM ... citez : Sunt angajata la Asistenta Sociala a jud. HD.....

Asa este,dar in cazul unei plangeri,Inspectia Muncii va verifica si va aplica prevederile legii.
andymaurul a scris:

freeelis a scris:

Asa este,dar in cazul unei plangeri,Inspectia Muncii va verifica si va aplica prevederile legii.

Nu am contestat acest lucru, ci doar am facut precizarea ca institutiile publice nu inregistrau c.i.m. la ITM, ci doar au obligatia de a transmite REVISAL-ul.
procmarci a scris:

Din cele 4 contracte, sigur cel putin unul nu a fost inregistrat la ITM, altfel acestia s-ar fi sesizat ca nu se repecta acest art. 80 din Codul muncii.
Faceti dvs. o sesizare catre ITM din localitate si vedeti rezultatele.

Nu prea ati avut de-a face cu inspectoratele de munca....Afirm ca nu este relevant chiar daca ar fi declarat aceste 4 contracte de munca.Nu ar fi avut cine observa....
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
andymaurul, utilizator
Poate pe litoral, am avut detule relatii cu ITM Dolj si stiu sigur ce vorbesc.

Alte discuții în legătură

Contract durata determinata mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Am un angajat la care ii expira contractul pe durata determinata de 24 luni. Ca sa nu-l angajez pe durata nedeterminata, pentru ca nu stiu ce se ... (vezi toată discuția)
Problema incadrare Vioreld Vioreld Buna ziua. Am avut angajat pana la inceputul anului un salariat, pe durata determinata astfel: - contract pe o luna 01.11.2009 - 01.12.2009 - prelungire 1 ... (vezi toată discuția)
Contractul individual de munca smacicas smacicas Buna seara, am un contract pe perioada determinata cu doua prelungiri (acte aditionale),as dori sa stiu cand va expira si cea de-a doua prelungire compania va ... (vezi toată discuția)