avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnare definitiva cu suspendare dar timpul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnare definitiva cu suspendare dar timpul pentrecut in arest cum ramane?

Am si eu o problema Am fost condamnat pentru ceva la 3 de inchisoare Pedeapsa s-a suspendat sub supraveghere si mai am si 2 ani de incercare. Pana aici toate bune si frumoase detaliile cum am ajuns in aceasta situatie nu-si mai au rostul faptul e consumat. Dar am fost 60 de zile in arest preventiv ce se intampla cu aceste 60 de zile pentru ca in pedeapsa nu au fost incluse (scazute). Le-am facut degeaba?

Multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 18:11, 11 Aprilie 2008
Sunt f.mici sansele ca aceasta stare de arest sa nu fie scazuta in momentul individualizarii unei pedepse. Daca intr-adevar sunteti sigur de acest lucru, puteti ataca hot.jud. respectiva, in functie de stadiul procesual in care va aflati(fond, apel, recurs). Intotodeauna o hot.jud. cu evidente erori materiale va putea fi atacata cu succes.
Bury_avo a scris:

Sunt f.mici sansele ca aceasta stare de arest sa nu fie scazuta in momentul individualizarii unei pedepse.

Pai...e condamnare cu suspendare! Din ce sa-i scada arestul preventiv?;)...Din... suspendarea executarii ?:)

Acelasi raspuns si pentru laur123.
da:) era chestia aia cu perioada petrecuta in arest se considera perioada din pedeapsa executata,nu?:yawn:
Pedepsa a ramas definitiva nu mai am decat cateva luni dar pe mine ce m-a consternat a fost ca organele de supraveghere mi-au spus ca in unele zone ale tarii se scad in altele nu Ce fel de lege e cea care poate fi aplicata asa?initial si mie mi-au scazut-o dar pe urma au pus-o la loc pentru ca in Bihor nu se accepta. Multumesc de raspunsuri dar tot nu sunt lamurit cu cele 60 de zile de arest cum ramane deaorece au fost executate si daca nu s-au scazut din pedeapsa sau termenul de incercare ce e cu ele este o pedeapsa executata in baza carei hotarari definitive?
Cum adica initial au scazut?? Nu aveau cum sa scada ! Durata reţinerii şi a arestării preventive nu se scade din durata suspendării executării pedepsei, termenul de încercare calculându-se potrivit art.82 ! Acest timp se scade doar daca se revoca suspendarea executarii . Aceasta regula se aplica in toata Romania, nu doar in unele judete =D>
"Potrivit art.88 C.pen., timpul reţinerii şi arestării preventive se scade din durata pedepsei închisorii aplicate, dar această deducere nu influenţează durata termenului de încercare stabilit de lege, ci determină durata pedepsei ce va fi executată în eventualitatea revocării, în viitor, a suspendării condiţionate a executării acesteia. " B-)

Alte discuții în legătură

Se libereaza sau nu ? doberv doberv ipotetic sa presupunem ca judecatoria x a prelungit masura arestarii preventive,inculpatul a facut recurs impotriva acestei hotarari ,recurs care s-a respins ... (vezi toată discuția)
Va rog lamuriti-ma cu interpretarea unei sentinte Trestianu Trestianu Ce sa inteleg din asta?va rog ajutati-ma cu un raspuns In baza art. 87 al. 1 din OUG 195/2002 republicată, cu aplicarea art 320 ind. 1 C.p.p. şi art. ... (vezi toată discuția)
Arestare la domiciliu catalin19975 catalin19975 se scade arestul la domiciliu din pedeapsa care se da la instanta (vezi toată discuția)