avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnare definitiva cu suspendare dar timpul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnare definitiva cu suspendare dar timpul pentrecut in arest cum ramane?

Am si eu o problema Am fost condamnat pentru ceva la 3 de inchisoare Pedeapsa s-a suspendat sub supraveghere si mai am si 2 ani de incercare. Pana aici toate bune si frumoase detaliile cum am ajuns in aceasta situatie nu-si mai au rostul faptul e consumat. Dar am fost 60 de zile in arest preventiv ce se intampla cu aceste 60 de zile pentru ca in pedeapsa nu au fost incluse (scazute). Le-am facut degeaba?

Multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 18:11, 11 Aprilie 2008
Nu, nu poti cere despagubiri. Condamnarea exista. :)
Buna ziua. Despagubirile se acorda doar in situatiile in care ati fost vatamat, lezat sau prejudiciat, chiar si numai d.p.d.v. moral. Se acorda despagubiri, de regula in cazul unei hot.jud. nelgale, neintemeiate, nemotivate, nejustificate, etc. Faptul ca v-ati aflat in stare de arest, chiar neurmata de o hot. de condamnare cu executare nu presupune existenta unei vatamri a unui drept sau interes legitim al dvs. Problema dvs. este usor delicata datorita acestori prevederi usor lacunare din legislatia penala sub aceste aspect. In opinia mea, ar trebui sa se scada si aceste zile petrecute in arest si ar trebui sa influenteze termenul de incercare, dar este numai o opinie, care se pare ca nu este in deplina concordanta cu prevederile legale in vigoare. Singurul lucur pe care il puteti face acum, din pacate este sa asteptait implinirea acestui termen in vederea reabilitarii dvs., cu conditia sa nu mai savarsiti alte fapte cu caracter penal.
Bury_avo a scris:

Problema dvs. este usor delicata datorita acestori prevederi usor lacunare din legislatia penala sub aceste aspect.
In opinia mea, ar trebui sa se scada si aceste zile petrecute in arest si ar trebui sa influenteze termenul de incercare, dar este numai o opinie, care se pare ca nu este in deplina concordanta cu prevederile legale in vigoare.

1. Pentru mine aceste prev. sunt foarte complete!:)
2. Aplicarea suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere este o facultate pentru instanta raportate la toate datele privitoare la fapta si la persoana inculpatului.
Ultima modificare: Vineri, 11 Aprilie 2008
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
:offtopic: nu era vb daca sunt clare sau nu prevedrile, nu vad ce lagatura are rasp. cu topicul postat. Nu cred ca era vorba despre aplicarea suspendarii conditionate in acest topic:tease:
Ei na! Uite ca am gresit si eu! Se va citit "suspendarea sub supraveghere" in loc de "suspendarea conditionata" .:)
Asa.,...si in loc de "prev. sunt f clare" se va citit "prev. sunt f. complete":)

Un pic de offtopic:
Tu sa nu te strambi asa la mine!:P

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se libereaza sau nu ? doberv doberv ipotetic sa presupunem ca judecatoria x a prelungit masura arestarii preventive,inculpatul a facut recurs impotriva acestei hotarari ,recurs care s-a respins ... (vezi toată discuția)
Va rog lamuriti-ma cu interpretarea unei sentinte Trestianu Trestianu Ce sa inteleg din asta?va rog ajutati-ma cu un raspuns In baza art. 87 al. 1 din OUG 195/2002 republicată, cu aplicarea art 320 ind. 1 C.p.p. şi art. ... (vezi toată discuția)
Arestare la domiciliu catalin19975 catalin19975 se scade arestul la domiciliu din pedeapsa care se da la instanta (vezi toată discuția)