avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

cum pot trece (dona) partea mea dintr-un apartament pe numele fiului meu, dar fara a 'ingrasa' statul (fiscul)?
pentru asta trebuie cadastru si intabulare?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 23:35, 19 Ianuarie 2011
Va trebui mai intai sa faceti partajul cu coproprietarul dvs. pentru a se stabili intinderea cotei dvs si apoi pteti vinde cota ideala , nefiind nevoie de cadastru.daca detineti un act din care rezulta deja ce cota detineti puteti sa va adresati unui notar.
oricum va trebuie sa platiti taxele notariale. insa faceti iesirea din indiviziune pt a putea dona partea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se admite donatia cotei parti de teren in indiviziune? mariapopescu mariapopescu Tata este comostenitor cu o nepoata,ambii fiind mentionati in titlul de proprietate care-i pe numele mamei lui decedate.In situatia data tatal imi poate dona ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare dupa succesiune un roman un roman Bine v-am gasit! Impreuna cu sora mea am facut succesiune dupa mama care ne-a lasat un teren agricol revenindu-ne cota de 1/2 fiecareia dintre noi , ... (vezi toată discuția)
Pot vinde casa mea facind parte dintr-un teren in indiviziune fara acordul familiei celelalte? mieluu mieluu ma gindesc sa scap de terenul in indiviziune intr-un fel. vreau sa vind casa mai ieftin,chiar la tigani,numai sa nu mai stau in indiviziune. of ... (vezi toată discuția)