avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cand se cere executarea si reintegrarea?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cand se cere executarea si reintegrarea?

Am castigat si am obtinut anularea concedierii cu reintegrare si plata salariilor restante.

1.Am nevoie de comunicarea hotararii redactate sau verdictul este suficient sa initiez cererea de executare a hotararii si reintegrare?

2.Trebuie sa vizitez un executor imediat? Sau sentinta este inaintata unui executor de instanta sau trebuie sa astept sa ma duc la executor de abia dupa ce trece termenul legal de 15 zile care reprezinta refuzul de a executa hotararea judecatoreasca a angajatorului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:07, 19 Ianuarie 2011
Este nevoie de comunicarea hotararii definitive, astfel incat s-o puteti pune in executare.

In cazul refuzului angajatorului de a pune in executare de bunavoie hotararea judecatoreasca, atunci puteti apela la un executor judecatoresc.
Hotararile in dreptul muncii sunt executorii din momentul pronuntarii sau din momentul comunicarii?
De regula intre aceste termene exista o distanta de cel putin 3 luni.
Din momentul pronuntarii devin executorii.
freeelis a scris:

Din momentul pronuntarii devin executorii.

Multumesc, instanta ii instiinteaza oricum si pe ei, si oricum o fac si eu prin cererea de reintegrare.

Am inteles ca se poate si cu o copie dupa minuta verdictului (probabil cu ceva parafe de la grefier, nu sunt sigur)

P.S. Si niste palme, pardon, aplauze, dlui Rosu Gherghe pentru ca a pus o intrebare mai potrivita ca a mea =D>
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
justice123, utilizator
Puteti solicita eliberarea unui certificat de grefa care sa contina minuta ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ducere la indeplinirie decizie civila reintegrare monicalirca monicalirca Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu privire la urmatoarea problema Un salariat care a castigat in instanta (in data de 31.10.2011) anularea deciziei de ... (vezi toată discuția)
Executare silita maria_2012 maria_2012 Bună ziua. Am iniţiat o executare silită deoarece angajatorul meu refuză să pună în aplicare o decizie irevocabilă a unei Curţi de Apel. Este foarte ... (vezi toată discuția)
Reintegrare pe post a unui fost angajat cristina69 cristina69 Buna dimineata Va rog sa imi spunet icare este procedura legala prin care un angajator trebue sa reintegreze un fost salariat avand in vedere urmatoarele Un ... (vezi toată discuția)