avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ducere la indeplinirie decizie civila reintegrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ducere la indeplinirie decizie civila reintegrare

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu privire la urmatoarea problema
Un salariat care a castigat in instanta (in data de 31.10.2011) anularea deciziei de concediere a facut cerere de reintegrare la data de 01.11.2011, dar decizia civila nu a fost inca redactata ci doar afisata pe site-ul instantei.
Pentru a putea duce la indeplinire dispozitivul hotararii banuiesc ca trebuie sa astept redactarea acesteia nu doar afisarea (pe scurt a hotararii) pe site-ul instantei .
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 4 Noiembrie 2011
Da,este nevoie de hotararea scrisa a tribunalului.Altfel,executorul judecatoresc in ce temei legal ar incepe executarea silita?

Potrivit art.372 Cod procedură civilă executarea silită se poate efectua numai în temeiul unei hotărâri judecătorești ori a altui înscris, care conform legii constituie titlu executoriu.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2011
andymaurul, utilizator
Daca stiti solutia nu este nevoie sa asteptati redactarea. Punerea in aplicare se poate face de bunavoie fara a astepta executorul judecatoresc.
Sa nu uitam ca si cheltuielile de executare vor cadea in sarcina Dvs. daca salariatul va fi nevoit sa apeleze la executor.
Bojan I.M., Mediator
Am inteles. Multumesc.
bpcs a scris:

Daca stiti solutia nu este nevoie sa asteptati redactarea. Punerea in aplicare se poate face de bunavoie fara a astepta executorul judecatoresc.
Sa nu uitam ca si cheltuielile de executare vor cadea in sarcina Dvs. daca salariatul va fi nevoit sa apeleze la executor.

Si daca angajatorul refuza?Ma uimiti.....Deci eu,angajat,castig procesul impotriva angajatorului....Nu am hotararea redactata,dar il oblig pe angajator sa respecte....ce?????Ce spun eu????Sunt siderat.....
D-le consilier juridic siderat.... intrebarea pare a fi pusa de angajator. El a fost parte in proces si cunoaste decizia judecatorului. Trebuie sa se conformeze voluntar sau obligat. In aceasta din urma varianta (sustinuta de Dvs.) va trebui sa achite onorariul executorului judecatoresc, taxe si, foarte probabil, salariul angajatului ce nu trebuia concediat.
In ambele cazuri rezultatul este acelasi.... concediatul va fi reangajat. Raspunsul dat de mine il ajuta sa salveze timp si bani.

In cazul in care aveti un argument juridic care sa combata rationamentul meu va stau la dispozitie cu placere. Altfel... o zi buna.

Bojan I.M., Mediator

Alte discuții în legătură

Reintegarea refuzata Instantlife Instantlife Buna ziua, Iata o problema des intalnita: -se emite decizia de concediere unui angajat cf. 65 CM - angajatul o contesta si castiga in fond. - la cateva ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara costel58 costel58 As dori un punct de vedere pentru urmatoarea situatie: Am contestat in justitie o sanctiune disciplinara constand in retineri salariale si am obtinut ... (vezi toată discuția)
Etape pentru reintegrarea in munca dispusa in urma unei decizii definitive ArcadieAldea ArcadieAldea Buna ziua, Ma puteti ajuta cu etapele care trebuie urmate pentru aplicarea unei decizii definitive la Curtea de Apel de reintegrare si plata a drepturilor ... (vezi toată discuția)