avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensionar care lucreaza si cu prestari de servicii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensionar care lucreaza si cu prestari de servicii tr. sa plateasca 5,5%?

Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema .Sa zicem ca un pensionar ( care incaseaza pensie) lucreaza si in baza unui contract de prestari de servicii.Va rog sa-mi spuneti daca este obligat ca in baza contractului de prestari servicii sa plateasca asigurari de sanatate in procent de 5,5% la salariu brut.
De fapt situatia este valabila si ptr angajatii cu contract de munca la o unitate dar care lucreaza si baza contractelor de prestari servicii la alte unitati.Am inteles ca in fiecare luna tr. sa mearga la CAS si sa plateasca 5,5%.
Situatia se pare ca este foarte serioasa.Sunt persoane care ,se pare ,ca au platit si 300 de milioane,retroactiv ,pe ultimii cinci ani in baza acestor contracte de prestari servicii.In caz contrar urmeaza titlurile executorii..

Alte discuții în legătură

Cass miky02009 miky02009 Buna ziua Despre ce este vorba Mama mea in varsta de 82 de ani a fost si este casnica mai bine zis nu avut si nu are nici un venit fiind intretinuta de catre ... (vezi toată discuția)
Impozitarea salariului unui administrator de asociatie monica g.f. monica g.f. Buna seara, tatal meu este administratorul unei asociatii de proprietari, el este pensionar si are contract de colaborare (sau prestari servicii, nu retin ... (vezi toată discuția)
Cum poate un parinte sa reprezinte fiscal un minor care presteaza servicii artistice noname3 noname3 Buna ziua, Cum poate un parinte sa reprezinte fiscal un minor care presteaza servicii artistice cu acordul scris al lor in vederea semnarii contractelor de ... (vezi toată discuția)