avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Suspendare partiala a executiei contractului ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Suspendare partiala a executiei contractului ...

Buna seara,

Intr-un contract intre 2 SRL-uri se poate introduce notiunea de "suspendare partiala temporara a executiei contractului" definita ca o restrangere temporara a activitatii prestate, insotita evident de o reducere a onorariului lunar ?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: adrian.cc , utilizator 20:20, 19 Ianuarie 2011
intr-un contract partile pot mentiona ce clauze dorec cu conditia sa nu contravina legii. In cazul dvs. e OK.
Nu cred ca puteti folosi aceasta clauza intr-un contract, pentru ca acea intrerupere este aleatorie, adica nu i se poate sti momentul si durata.
Cel mai bine este ca intreruperea sa fie precedata de un act aditional la contractul de baza, care sa intervina la momentul oportun, pentru perioada pe care o vor stabili partile atunci.
Multumesc pentru raspunsuri.

Suspendarea partiala a executiei contractului se face intradevar prin act aditional in care se specifica durata, modul in care se restrange activitatea, valoarea onorariului redus in conf. cu noul volum de serv prestate si evident data de la care opereaza.

Dorinta mea este de fapt de a prelungi durata initiala a contractului prin acest mecanism, cu titlu de clauza penala, in conformitate cu prevederile unui articol din contract care spune ca perioada de suspendare ( de comun acord convenita) prelungeste durata initiala a contractului ...
Pai daca tot stiti si raspunsul, de ce mai pierdem vremea, ne testati?
Au facut-o altii mult inainte, care se numeau profesori la Fac. de drept.
Multumesc frumos de ajutor.

Sincer, nu consideram ca stiu raspunsul, de aici si initiativa de a posta speta pe acest forum in cautarea unei opinii avizate.

PS: Nu am nici un fel de pregatire in domeniul juridic.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
adrian.cc, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare- transmitere pontaje maadalina18 maadalina18 Buna ziua, In Actul Aditional incheiat pentru detasare este prevazuta obligatia de a transmite angajatorului (care a dispus detasarea), anterior platii ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca M_Lau M_Lau Buna seara , As dori sa stiu daca atunci cand ti se prelungeste contractul de munca de pe perioada determinata pe perioada nedeterminata prin adaugarea ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere ContSters49480 ContSters49480 Va salut.Locuiesc cu chirie la o pers particulara.Contractul de inchiriere care l-am avut pe 2 ani expira in martie.Intrebarea mea este : La adm. fin. se face ... (vezi toată discuția)