avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea Contractului De Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea Contractului De Munca

Buna seara ,

As dori sa stiu daca atunci cand ti se prelungeste contractul de munca de pe perioada determinata pe perioada nedeterminata prin adaugarea unui act aditional la prezentul contract de munca perioada de proba nu mai este inclusa in clauzele noului contract ?

Intreb asta deoarece vreau sa imi depun notificarea de incetare a C.I.M. imediat sub clauza Probei De Munca mandatoriu pentru toate contractele .


Astept un raspuns si va multumesc foarte mult pentru orice raspuns .

Laurentiu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 5 Aprilie 2016
Perioada de proba este cea mentionata in c.i.m. .

Ce aveti mentionat in c.i.m. referitor la perioada de proba?
Contractul initial de munca era facut pe 1 luna , deci 5 zile lucratoare . In aditie la acest contract mi s-a facut unul de 3 luni ca apoi sa mi se faca pe nedeterminat prin adaugarea unui act aditional la contractul de munca . Perioada de proba se suspenda ptr fiecare act aditional si nu se ia in considerare pentru actele aditionale ? Sau un act aditional este un contract propriu-zis ? Mi se pare ca legislatia curenta are gaura asta inexplicativa in ea si este ciudat .
Perioada de proba nu se suspenda pentru fiecare act aditional.

Art. 32 C.mun.
(1) Pe durata executarii unui contract individual de munca nu poate fi stabilita decat o singura perioada de proba.
(2) Prin exceptie, salariatul poate fi supus la o noua perioada de proba in situatia in care acesta debuteaza la acelasi angajator intr-o noua functie sau profesie ori urmeaza sa presteze activitatea intr-un loc de munca cu conditii grele, vatamatoare sau periculoase.

Asadar, perioada de proba a ramas la 5 zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba in cazul trecerii la contract pe perioada nedeterminata cristinaj cristinaj Daca am un contract pe perioada determinata de 1 luna si doresc prelungirea acestuia pe perioada nedeterminata, care este perioada maxima de proba pe care o ... (vezi toată discuția)
Modificare durata cim nedeterminat irina_marieta irina_marieta Buna ziua, Avem un angajat cu CIM pe perioada determinata de 12 luni, data inceperii activitatii fiind 01.02.2017, perioada proba 30 zile lucratoare. Se ... (vezi toată discuția)
Modificare perioada contract anymaryh anymaryh Buna ziua! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati : vreau sa modific perioada unui cim din determinta ( a avut perioada de proba de 5 zile) pe 3 ... (vezi toată discuția)