avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... functionarea unei asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

functionarea unei asociatii de proprietari

1.Presedintele unei asociatii poate desemna ca administrator o persoana fara sa se fi facut adunare generala,iar locuitorii nu sunt de acord cu acest administrator.
2.Administratorul pe ce baza isi poate mari salariul?Adica nu s-a facut adunare generala,iar adminstratorul si-a marit salariul,si-a schimbat programul cum a vrut,desi era deja un program stabili.
3.Administratorul nu ar trebui sa aiba cursuri facute?
4. Modificarile facute pe scara blocului s-au facut dupa bunul plac al adminstratorului.Nu ar trebui sa ne intrebe si pe noi locatarii?
5.Din 1 ianuarie 2011 administratorul ar trebui sa-si infiinteze PF?
6. Orice modificari privind bunul demers al unei asociatii de proprietari nu ar trebui sa se faca adunare generala in care se hotarasc diverse printr-o decizie cu nr de inregistrare? Cum ar fi exemplele de mai sus:marirea salariului,modificari facute pe scara blocului,etc?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 17:24, 22 Ianuarie 2011
1. Presedintele asociatiei, comitetul executiv al asociatiei pot angaja un administrator fara sa aiba acordul adunarii generale.
2. Administratorul nu-si poate mari singur salariul pentru ca nu are dreptul de a decide nimic in asociatie, fiind angajat, si ca orice angajat beneficiaza de marirea salariului daca comitetul executiv, presedintele asociatiei decid aceasta, in masura in care fondul de salarii stabilit anual permite acest lucru.
3. Administratorul ar trebui sa aiba atestat dat de primarie in urma sustinerii unui test. Aceasta testare se face la intervale incerte de timp, asa incat unii administratori asteapta organizarea acestei testari. Pana atunci pot fi angajati.
4. Modificarile pe scara blocului se pot face daca comitetul executiv sau comitetul decid acest lucru fara ca sa fie nevoie neaparat de acordul proprietarilor. Acest acord se ia in cazul unor cheltuieli mari si importante.
5. Nu.
6. Adunarea generala se convoaca anual sau in caz de luarea unor hotarari importante se poate face si peste an. Marirea salariului unui angajat nu este motiv de convocare a unei adunari generale. Fondul de salarii se stabileste in cadrul AG anuala si in cadrul acestuia se pot face mariri de salariu daca marimea lui o permite.
Sa inteleg ca presedintele asociatiei pune administrator pe cine doreste,chiar daca exista grad de rudenie intre ambele parti si implicit diverse interese?
Imi pare rau ca trebuie sa ma autocitez, asta am spus eu, restul este completarea dv., nu a mea.
1. Presedintele asociatiei, comitetul executiv al asociatiei pot angaja un administrator fara sa aiba acordul adunarii generale.

In lege se interzice in cadrul comitetul executiv cooptarea rudelor, dar nu zice nimic despre functia de administrator - acesta nu face parte din comitet.
Ce pot face in situatia in care s-a schimbat administratorul si presedintele scarii,iar la un moment dat i-am informat verbal ca eu,care stau la ultimul etaj imi picura din tavan,dar pe nimeni nu a interesat acest aspect.In schimb s-au facut modificari pe scara blocului gen gresie si faianta, de care o parte dintre locatari au zis ca nu era nevoie.
Intre timp am chemat pe cineva care lucreaza in constructii s-a uitat pe bloc si a zis ca e ok,am gletuit si avem aceesi problema.S-a ajuns la concluzia ca este prin scurgere,la noi pe suprafata apartamentului este ok izolatia,dar tot ne picura,timp in care am gletuit iar,sa nu stam cu pata pe tavan.
Ce fac in situatia asta?
Reparatia terasei o face asociatia de proprietari, la sesizarea proprietarilor de la ultimul etaj ca exista aceste infiltratii de apa.

Comitetul executiv trebuie sa hotarasca cum se face, cand se face aceasta reparatie si sa inceapa sa stranga bani in fondul de reparatii pentru aceasta lucrare.
Asta trebuie sa se faca! Iar dv. trebuie sa va tineti de capul acestor oameni din conducere sa faca ce trebuie sa faca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Lucrari efectuate de asociatia de proprietari Ginulici Ginulici Buna ziua, Ma intereseaza daca pentru a se zugravi scara unei asociatii de proprietari este necesar acordul tuturor locatarilor, sau numai al majoritatii ... (vezi toată discuția)
Acoperis bloc gigel29 gigel29 Pentru repararea acoperisului unui bloc este necesara contributia celor de la ultimul etaj sau a tuturor locatarilor mentionez ca am primit reclamatii din ... (vezi toată discuția)
Comitetul executiv al asociatiei de proprietari si-a marit "salariul" in timpul mandatului bsterea bsterea Buna ziua. Duminica a avut loc Adunarea Generala a blocului. A doua oara. Legal constituita. A durat 4 ore. Am sesizat urmatoarele: Comitetul a marit salariul ... (vezi toată discuția)