avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acoperis bloc

Pentru repararea acoperisului unui bloc este necesara contributia celor de la ultimul etaj sau a tuturor locatarilor mentionez ca am primit reclamatii din partea celor de la etajele inferioare .Vreau sa stiu daca legea spune sa contribuim toti sau numai cei de la etajul superior.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:44, 29 August 2011
Tre' sa plateasca toti pe cota-parte indiviza.
Dv. ce sunteti in acel bloc, proprietar, presedinte de asociatie sau administrator?
Lucrurile stau in felul urmator: se convoaca adunarea generala, se dezbate broblema si se supune la vot. Daca intruneste jumatate plus unu din numarul votului este o hotarare la care toti membrii se supun. Aceasta este procedura legala. Fara o adunare generala si fara o aprobare a majoritatii nu se pot face astfel de lucrari. Nici proprietarii de la ultimul etaj, nici presedintele, nici administratorul nu hotarasc
Chiar asa?
Pai si atunci de ce ar fi persoanele alese acolo? Doar de fantezie?
Comitetul executiv conduce asociatia intre adunarile generale si in comitetul executiv se decide daca e cazul sa se repare, cum sa se repare, cand sa se repare etc., ca doar presedintele are niste responsabilitati pentru care raspunde chiar si pecuniar, asa ca pana la urma acesta si cu comitetul executiv trebuie sa se ingrijeasca de integritatea proprietatii comune, nu proprietarii, fiecare in parte.

Este obligatoriu de reparat proprietatea comuna, asa ca nu este niciun motiv pentru care ar trebui sa se intrebe proprietarii daca vor sau nu vor.

Adunarea generala se convoaca anual pentru darea de seama, alegeri, eventual pentru stabilirea modului cum se strange fondul de rulment sau cel de reparatii, pentru raport de activitate si situatie financiara, nu pentru a fi de acord cu o problema care este obligatoriu de facut.

Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
elga50, moderator
Si daca adunarea generala nu s-a facut din 2008 incoace, inseamna ca administratorul (ca presedintele exista doar cu numele) taie si spanzura
Ultima modificare: Duminică, 28 August 2011
dborsanu, utilizator
Nu taie si spanzura, ci face demersuri ca sa se repare ceva care e stricat, iar proprietarii au dreptul si obligatia sa se organizeze in cadrul asociatiei, nu sa ii doara-n cot de tot ce se intampla in bloc si cu vecinii lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este normal ca un om cu datorii mari la intretinere sa fie presedinte de bloc? stefanbaroncea stefanbaroncea Stau intr-un bloc cu 10 etaje, cu un nr. de 60 de apartamente. Cu 2 ani in urma in luna martie a fost ales un om, presedinte de bloc, la care in timp a ... (vezi toată discuția)
Studiu de caz szabyku szabyku Buna. Am cateva nelamuriri cu urmatoarele aspecte/probleme : 1. E legata de reabilitatea termica a blocurilor. ''Asociaţia de proprietari va prezenta la ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara Ilinca1958 Ilinca1958 Va prezint pe scurt o situatie din asociatia de locatari din care fac parte, cu rugamintea de a ma lamuri ce putem face. 1. In februarie 2014 am ales ... (vezi toată discuția)