avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divortul , una din parti decedeaza
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divortul , una din parti decedeaza

intrebarea mea este urmatoarea. Ce se intampla in cazul in care in timpul divortului cu copii minori una din parti decedeaza? Ce se intampla cu ,,plasarea,, copiilor spre crestere si educare.
in acest caz parintii au fost despartiti in fapt de mai bine de un an. mama minorilor a fost ucisa de o alta persoana. minorii impreuna cu mama lor au locuit la parintii materni. ei au locit fara forme legale la domiciliul parintilor materni, iar domiciliul il au in alt judet. bunica materna doreste ca minorii sa ramana in grija ei, deoarece considera ca tatal minorilor nu este o persoana responsabila. de competenta cui este acest lucru. DGASPC-ului sau instantei de juecata
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
platonflorin, utilizator
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 22:33, 20 Ianuarie 2011
daca unul din soti decedeaza in timpul divortului, ei raman casatoriti. Mostenitorii nu mai potr continua procesul .E de la sine inteles ca sotul supravietuitor va avea grija de copii fara sa aiba nevoie de vreo alta hotarare.
In aceste conditii, deoarece instanta inca nu s-a pronuntat pe cererea de divort, se aplica prevederile art. Art. 37 Codul familiei.
"Casatoria inceteaza prin moartea unuia dintre soti sau prin declararea judecatoreasca a mortii unuia dintre ei."
In legatura cu incredintarea minorilor, solutia nu poate fi alta decat catre parintele supravietuitor.
Sunt incredintati sotului supravietuitor spre crestere si educare,dar parintii sotului decedat pot cere ,la randul lor ,acelasi lucru.
andymaurul a scris:

dar parintii sotului decedat pot cere ,la randul lor ,acelasi lucru.


Pot cere orice, dar nu se va admite astfel de cerere, atata timp cat celalalt parinte nu este decazut din drepturi.
procmarci a scris:

andymaurul a scris:

dar parintii sotului decedat pot cere ,la randul lor ,acelasi lucru.


Pot cere orice, dar nu se va admite astfel de cerere, atata timp cat celalalt parinte nu este decazut din drepturi.

Cred ca ne antepronuntam....Si daca sotul supravietuitor se afla in puscarie????

Alte discuții în legătură

Divort in romania Maricica Palancianu Maricica Palancianu Va rog sa ma ajutati cu o solutie la urmatoarea situatie: Persoana casatorita in Romania, de 3 ani locuieste in Italia fara acte. Are doar un contract de ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minori angicaroli angicaroli buna, am si eu o nelamurire, sora mea a divortat de sotul ei acun 3 ani au 2 copii care dupa precese ii au fost incredintati mamei spre cerstere si educare, ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil minor dupa divort vmr_mmc vmr_mmc Buna ziua, Am divortat si prin sentinta de divort definitva si irevocabila, custodia minorului mi-a fost incredontata in exclusivitate mie,fara nici un ... (vezi toată discuția)