avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită reincredintare minori
Discuție deschisă în Executare silită

reincredintare minori

buna, am si eu o nelamurire, sora mea a divortat de sotul ei acun 3 ani au 2 copii care dupa precese ii au fost incredintati mamei spre cerstere si educare, acum fostul sot a redeschis procesul k vrea ca copii sa fie cu el in final ii au fost reincredintati lui acum copii nu vor sa merga la el au fost s-a comportat cu ei intr-un mod salbatic si copiilor le ese frisa sa stea la el, un minor are varsta de 13 iar celalalt 9 ani, intrebarea mea este poate cineva sa-i i-a silit daca acestia nu vor sa mearga la el? multumesc
Cel mai recent răspuns: angicaroli , utilizator 13:02, 21 Februarie 2013
Atat timp cat exista o hotarare definitiva si irevocabila cu privire la incredintare, indiferent de vointa minorilor, se va respecta acea hotarare pana in momentul in care apar indicii sau probe noi diferite de cele cunoscute in sensul ca parintele caruia i-au fost incredintati savarseste acte sau fapte de abuz ori contrare interesului minorilor care odata invederate instantei, se va putea solicita fie reincredintarea sau in functie de situatie, cu sprijinul autoritatilor in situatii exceptionale decaderea din drepturile parintesti.
Acesta cat timp copii au fost incredintatai mamei nu a platit nici o pensi alimentara se intilnea cu copii pe strada si nu vorbea cu ei, mama copiilor a fost plecata din tara sa munceasca sa nu le lipseasaca nimic si nu a putut fi prezenta la toate procesele , bunicii materni sau ocupat de copii in acest timp,dar nu inteleg de ce daca o data ce sora mea a avut hotararea definitiva si irevocabila de ce continue, atatea procese si bani si pana la urma nu ai un sfarsit copii sunt traumatizati ca nu vor cu nici un chip sa mearga la el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil ionelazibi_94 ionelazibi_94 doresc si eu ceva lamuriri pentru un caz.dupa divort sora mea a primit custodia fetei sale in varsta de 16 ani.la intentarea divortului de catre sot acesta a ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor - parasire tara vidicang vidicang Sunt divortat de 5 ani si am un copil cu fosta .... actual sunt recasatorit si mai am un copil , si dorim sa emigram in Canada, fosta sotie doreste sa il duc ... (vezi toată discuția)
Divort ! gogudany gogudany Intrebare? Daca sotia castiga minora cu drept de intretinere ,poate sa iasa din tara fara acceptul meu?s-au s-o duca la parintii ei s-o creasca,daca eu ma ... (vezi toată discuția)