Buna seara.In luna noiembrie a anului trecut-2010- masina familiei mele a fost grav avariata in timp ce era parcata in fata casei, de catre o soferita care a ratat o curba, din cauza neadaptarii vitezei la conditiile meteorologice din acea seara-era ceata.
Ne-a oferit asigurarea, pentru despagubire.Masina fiind grav avariata, ffirma de asigurari nu suporta reparatia, ci ne ofera o suma de bani.Deoarece suma mi se pare infima-este corect ca masinile s-au devalorizat, dar consider ca suma oferita estte prea mica.As dori sa va intreb daca exista posibilitatea sa actionam in instanta societatea de asigurari sau autorul accidentului pentru a cere despagubiri suplimentare.Mentionez ca nu au fost victime in accident-au fost doua persoane straine accidentate, dar nici un membru al familiei mele.
Masina este un cielo din anul 1998, suma oferita de societatea
de asigurari este de 3500 de lei, si ni se lasa si rabla in custodie-pentru vanzare.
Pretul estimat pentru reparatia masinii este de 12000 de lei-in urma unui deviz intocmit de un service auto
puteti sa dati in judecata pe soferita ptr diferenta de bani adica 3500 de la firma de asigurari primiti odata si diferenta pana la 12000 o cereti de la soferita , dand-o in judecata
Nu va faceti iluzii desarte!Masina nu a fost distrusa "cu parul" si nici incendiata.Avaria a fost produsa prin accident auto , cauza care nu prea apare in procesele de drept comun :acute: ci in cele de RCA.
Ca atare, despagubirea se constata/evalueaza si se plateste conform Legii asigurarilor si Normelor privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule
Ce va ramane de facut, este sa apelati la ajutorul unui evaluator, care sa verifice modul de calcul prin care asiguratorul a ajuns la acea oferta.Este foarte posibil sa existe o diferenta in favoarea dv.
Incercati sa discutati cu firma de asigurari a vinovatului ca sa va motiveze pe ce se bazeaza calculul despagubirii lor. Apoi mergeti si confruntati calculul respectiv cu devizul la un alt service si daca vor fi diferente f.mari(si vor fi) atunci reclamati la CSA ca va nemultumeste suma oferita pt despagubire. Daca nici oferta lor nu va multumeste va ramane actionarea in instanta a asiguratorului.Vinovatul va fi chemat de asigurator ca intervenient fortat, pt clarificarea evenimentului dar nu pt a plati diferenta pt ca rostul politei RCA este de a acopri valoarea daunei produse dar nu mai mult decat valoarea reala a masinii avariate in urma evenimentului: in cazul dv cca 15 la suta din valoarea de nou. Daca se considera dauna totala , din valoarea reala a masinii la data evenimentului vi se va scadea 25% din valoarea reala si vi se va lasa si epava sa o valorificati sau sa o reparati. Vinovata nu va plati nimic .
Rca euroins
BratuAurel
Pe data de 01.11.2015 am fost lovit de un sofer cu asigurare rca Euroins,mentionez ca masina mea era parcata regulamentar in parcarea unui restaurant si ... (vezi toată discuția)
Despagubirea rca
sorin123
In urma constatarii amiabile cei de la asigurari(RCA)pe o paguba de 15000 ron i-mi acorda doar suma de 3500 ron, masina este un Daewoo Cielo din1996 cu 160.000 ... (vezi toată discuția)