avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubirea RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubirea RCA

In urma constatarii amiabile cei de la asigurari(RCA)pe o paguba de 15000 ron i-mi acorda doar suma de 3500 ron, masina este un Daewoo Cielo din1996 cu 160.000 km, nu pot sa inteleg de ce nu se poate repara prin RCA sau cum pot recupera paguba .
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:17, 16 August 2009
Masina dv. mai valoreaza maxim 29% din valoarea de nou.Daca doriti despagubirea de dauna totala, veti primi 75% din valoarea reala (cei 29%) si epava.Daca doriti repararea, trebuie sa actionati in judecata pe vinovat pentru diferenta de la valoarea reala pana la cei 15000RON.
Verificati si devizul, care poate fi "umflat", sau cautati un reparator mai ieftin.Asta in situatia cand nu a fost un acord amiabil de vina comuna.In acest caz despagubirea este de doar 50% pentru fiecare masina.
Verificati si modul in care asiguratorul a determinat cuantumul despagubirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare rca - val daune mai mare decat val acordata de asigurator otiliap otiliap buna ziua acum 2 zile am facut un accident de masina , eu am fost de vina , m-am inteles pe care amiabila cu celalat sofer, i-am dat asigurarea, azi m-a sunat ... (vezi toată discuția)
Problema despagubire rca floppa floppa Buna ziua, Intampin ceva probleme serioase referitor la plata unei daune, de catre asiguratorul Astra. Poveste este in felul urmator. In data de ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca silvica1940 silvica1940 Am fost parte intr-un accident rutier. Am la [EDITAT], RCA si CASCO pentru suma asigurata de 8142 lei. M-am declarat vinovata. Am incheiat cu celalalt : ... (vezi toată discuția)