avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificari apartament fara autorizatie - ce se poate ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificari apartament fara autorizatie - ce se poate intampla?

Buna ziua
Am apartamentul in renovare si m-am hotarat sa-mi maresc bucataria prin desfiintarea unei camari si a unei debarale care sunt una in continuarea celeilalte si ... desigur au un perete comun cu bucataria. Compartimentarea acestora era din caramida zidita. Mentionez ca grosimea peretelui despartitor era cat grosimea (NU LATIMEA!) unei caramizi, adica 7 cm. De asemenea, la peretele comun dintre bucatarie si hol am facut o decupatura cam de 1 mp (intentionez sa pun un blat si sa fac un fel de bar). Toate acestea le-am facut fara sa am autorizatie de constructie, am cadastrul facut la apartament. Vecinul de deasupra s-a sesizat si m-a reclamat la asociatie. Intrebarea mea este, la ce sa ma astept de acum incolo? Adica cam la ce amenda si daca ma pun sa zidesc la loc ? Ca nu cred ca scap fara amenda :( ! Si cum ar trebui sa procedez de acum incolo.
Cel mai recent răspuns: Marian voi , utilizator 10:25, 30 Noiembrie 2017
Art. 31
Dreptul de a aplica amenzile prevăzute de prezenta lege se prescrie în termen de 5 ani de la data săvârşirii faptei.
legea50/1991 modificata in 2017
Asta ar trebui comunicata nu dam inainte cu amenzi
Buna ziua...am si eu o intrebare...acum 4 ani (noiembrie 2013) am cumparat o camera de camin transformata in garsoniera adica impartita in doua camere si baie proprie...in cadastru nu imi apare baia doar ca ar fi impartita in doua camere...acum asociatia mi-a facut reclamatie ca am modificari in imobil...in momentul in care am cumparat am gasit la vechiul proprietar o evaluare de la banca din 2010 din care reiese prin poze si documentatie ca baie era deja construita...ce este de facut in insituatia aceasta???? Va multumesc!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari in apartament crslaura crslaura Buna ziua! Recent doresc sa fac cateva modificari in garsoniera in care locuiesc. Modificari insemnand in principal marirea bucatariei (bucataria are un ... (vezi toată discuția)
Decupare gol de usa in perete de rezistenta - bloc pe cadre de beton CristiACB CristiACB Buna ziua. Sunt presedintele de Asociatie al unui bloc cu 10 etaje. De curand la etajul 6 al blocului s-a mutat cineva care a dat jos de pe pereti tot ce a ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie? Hopeless Hopeless Vreau sa stiu si eu daca pentru a-mi largi bucataria prin desfiintarea unei debarale (usa si 22 cm de perete din caramida care nu modifica structura de ... (vezi toată discuția)