avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recurs in termen sau nu ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recurs in termen sau nu ?

am postat in aceasta sectiune deoarece este vorba de modificarea unui program vizitare minor,la care sa declarat recurs de catre fosta sotie in data de 03 aprilie 2008,comunicarea deciziei avand data postei 17 martie 2008,dupa cate cunosc prima si ultima zi nu se socotesc,dupa calculele mele ultima zi ar fi fost 02 aprilie, si doresc sa stiu daca recursul a fost declarat in termen sau nu ,va multumesc si va doresc o zi buna tuturor.
Cel mai recent răspuns: ContSters54829 , utilizator 13:37, 10 Aprilie 2008
daca si sotia a primit hot.in data de 17 martie, recursul declarat de aceasta este in termen, 2 apr. fiind ultima zi in care putea sa-l inregistreze.
Recursul nu este in termen,deoarece termenele se inteleg pe zile libere,neintrind in socoteala nici ziua cind a inceput,nici ziua cind s-a sfirsit termenul.Ultima zi fiind 2 aprilie.
Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2008
ALICE STRECHEANU, Avocat
pe zile libere ultima zi de recurs e 02. aprilie, dar va trebui sa verificati in dosar cand a primit recurenta sentinta?
daca e tot 17 martie, invocati exceptia taridvitatii recursului.
cand a primit comunicarea fosta sotie?
Daca a primit comunicare in 17 martie, recursul este tardiv introdus, ultima zi de depunere fiind 2 aprilie.

Alte discuții în legătură

Termenul de recurs referitor la sâmbãta ºi duminica miki70_is miki70_is La termenul pentru [b][u]recurs[/u][/b],se calculează respectiv intră în termen şi sâmbăta+duminica sau acestea se exclud? Vă mulţumesc foarte mult! (vezi toată discuția)
30 zile apel mirceani mirceani Am castigat un proces la judecatorie impotriva unei primarii. Judecatoria a expediat hotaratea instantei cu stampila postei 17 martie. Stampila de primire a ... (vezi toată discuția)
Recurs intr-un litigiu de munca ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua, Un fost angajat ne-a actionat in judecata. In prima instanta am castigat, iar apoi angajatul a facut recurs. Conform legii Dialogului social, in ... (vezi toată discuția)