Un fost angajat ne-a actionat in judecata. In prima instanta am castigat, iar apoi angajatul a facut recurs. Conform legii Dialogului social, in cazul litigiilor de munca recursul trebuie depus in 10 zile de la data primirii comunicarii. Recursul angajatului nu este datat, caz in care nu stiu daca acesta a fost depus in termen sau nu. Mentionez ca noi am primit comunicarea in data de 06.06.2011, iar citatia pentru recurs in data de 28.07.2011. Nu am gasit in lege nicio referire la termenul in care trebuie emisa citatia (aceasta a fost emisa in 06.07.2011), de la data primirii recursului. Datorita faptului ca recursul este in alt oras decat cel de domiciliu, nu ma pot duce la dosar.
Va multumesc.
Nu are importanta data de pe cererea de recurs, ci data inregistrarii la instanta.
Nu este nevoie sa va deplasati la arhiva instantei respective, puteti da un telefon la registratura si intrebati la ce data a fost inregistrat recursul, sau puteti accesa portalul instantelor de judecata.
In cazul acesta puteti vedea daca a fost formulat in termen sau nu.
Multumesc. Am consultat portalul instantelor de judecata si dosarul este inregistrat cu data de 20.06.2011. Daca tinem cont de faptul ca recursul a fost trimis prin posta (probabil), asta inseamna ca poate fi depus in termen. Va rog sa ma contraziceti daca nu am dreptate.
Conform art. 104 c.pr.civ. inca in vigoare la acea data, " Actele de procedura trimise prin posta instantelor judecatoresti se socotesc indeplinite in termen daca au fost predate recomandat la oficiul postal inainte de implinirea lui."
Trbuie sa vedeti dosarul, unde este atasat plicul de corespondenta cu data stampilei de plecare.
Presupunand ca data la care ati primit dvs. comunicarea este aceeasi cu data la care a primit-o si recurentul, adica 06.06.2011, cele 10 zile se implinesc pe 17.06.2011 inclusiv.
Daca data postei la plecare pe plicul recurentului este anterioara sau cel mult in 17.06.2011, atunci recursul este declarat in termen, chiar daca a fost inregistrat la data de 20.06.2011.
Si cred ca asa s-a intamplat, pentru ca daca a fost trimis in ultima zi, de 17, fiind vineri, a sosit cu posta tocmai luni, pe 20, cand a si fost inregistrat.