avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de revizuire depusa dupa 32 zile. Poate fi ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de revizuire depusa dupa 32 zile. Poate fi respinsa ca tardiv formulata?

Am o decizie irevocabila emisa pe data de 21.11.2014. Partea adversa a depus cererea de revizuire pe data de 23.12.2014 (conform datelor de pe portalul instantelor de judecata) Conform NCPC termenul de depunere este de 30 de zile. Dupa mine, consider ca au trecut 32 de zile. Poate fi respinsa cererea ca tardiv formulata sau este in termen? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:00, 13 Ianuarie 2015
Sunt 30 de zile de la comunicare ! Depinde in ce data i s-a comunicat !
Atentie la art 511 Cpc, spune o luna de la comunicare. Trebuie vazut la dosar data la care i s-a comunicat hotararea. In plus, prima si ultima zi nu intra in calculele termenelor procedurale.
Am uitat sa precizez. Decizia a fost data de o Curte de Apel dupa recurs (proces inceput in 2011 dupa vechiul cod) Din ce am inteles de la avocatul care m-a sprijinit, aceasta decizie nu se mai comunica din oficiu de catre instanta, fiecare parte fiind necesar sa solicite copia legalizata a acesteia. Eu am solicitat si asa am primit-o, nu mi-a fost comunicata din oficiu nici mie.
Se judeca pe vechea procedura, 30 de zile de la data pronuntarii. Da, puteti invoca tarivitatea insa trebuie sa verificati in prealabil si daca nu a fost trimisa prin posta. In acest caz, se ia in considerare data plicului .
picsipoc a scris:
Partea adversa a depus cererea de revizuire pe data de 23.12.2014 (conform datelor de pe portalul instantelor de judecata)

Aceasta este data la care personalul instanței a înregistrat cererea de revizuire pe portal. Pentru a vedea care a fost data depunerii cererii de revizuire, trebuie să mergeți în arhiva instanței și să cereți dosarul la studiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog mult de tot sa ma ajutati: de la ce data incepe sa curga termenul de revizuire ? oanaportar oanaportar Va rog sa ma ajutati sa inteleg si cum trebuie sa procedez in urmatorul caz: - la ultimul Termen de judecata, 24.09.2013, la Curtea de Apel, unde s-a ... (vezi toată discuția)
Revizuire mariuscta mariuscta In 2014 am pierdut un proces la [b]tribunal (prima instanta)[/b]. Am facut apel in termen de 30 zile iar , instanta de apel a respins cererea pe motiv de ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg solutia data pe scurt la un dosar solutionat la primul termen, de catre curtea de apel Jean_53 Jean_53 Am facut apel nefiind multumit de sentinta Instantei de fond, iar solutia pe scurt data pe internet in portalul justitiei, suna asa: \"Solutia pe scurt: ... (vezi toată discuția)