avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... FALIMENT & INCETARE CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

FALIMENT & INCETARE CIM

Buna seara tuturor!
Am urmatoarea problema: de curand mi-a incetat concediul de ingrijire copil; in timpul acestui concediu al meu firma cu care am avut CIM a intrat in faliment (practic firma a disparut cu totul, nu se gasesc actele, nu e nimeni la sediu, ca si cum nu ar fi existat vreodata).

(1) Prima mea problema este legata de incetarea CIM. Ce anume trebuie sa ii solicit lichidatorului astfel incat sa nu fie interpretat ca o demisie ? (evident, suna stupid, insa ma astept la destule, mai ales din partea celor de la somaj) Vreau doar sa il atentionez sa procedeze la incheierea CIM astfel cum precizeaza un anume articol din Legea falimentului (nu mai stiu care articol) si/sau din Codul Muncii (iarasi nu stiu care).

(2) In plus: lichidatorul va dispune si trecerea in cartea mea de munca a concediului de 2 ani de ingrijire copil?

(3) Ce se intampla daca nu reusesc sa imi recuperez cartea de munca de la angajator?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:14, 27 Februarie 2011
intrati in posesia hotararii judecatoresti de declarare a falimentului, se vor efectua operarile necesare in cartea de munca.
Multumesc mult pt raspuns!
Cum ar trebui sa procedez concret dupa ce obtin HJ de declarare faliment? ma duc personal la ITM sa scrie ITM-ul in cartea de munca? Lichidatorul nu s-ar opune unui asemenea demers, considerand ca am procedat impotriva atributiunilor lui?
LIchidatorul ar trebui sa va emita o decizie de incetare a c.i.m. in baza art.65 alin.1 C.mun. ... cu aceasta decizie mergeti la ITM pentru a va inchide carnetul de munca.
Buna seara, revin cu vesti noi (si proaste) dupa cca 1 luna de la deschiderea prezentului topic.

Lichidatorul amana in mod nejustificat sa inchida CIM desi am solicitat in scris sa imi clarifice situatia dpdv profesional. De asemenea, am solicitat instantei in precedenta sedinta de judecata in cauza ref la faliment sa solicite lichidatorului acelasi lucru: sa imi clarifice situatia dpdv profesional. Incepe sa devina jenant. In curand va injcepe sa devina prejudiciabil (de fapt, este deja). Ce pot face mai departe? cum pot sa-l zoresc putin pe acest lichidator care are de facut o simpla hartie prin care declara desfiintat postul meu in temeiul art 65 al 1 ? si mai ales de ce Dzeu procedeaza asa?

Va rog, ajutati-ma, nu inteleg ce se intampla!
1. Lichidatorul judiciar trebuie sa va faca decizia de concediere cu art.65 din codul muncii si sa va dea adeverinta tip pentru somaj.
2. Il puteti reclama la judecatorul sindic care l-a numit ca lichidator judiciar la firma respectiva sau il puteti da in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc soare florentina soare florentina buna ziua, daca o mamica, dupa ce si-a terminat perioada de ingrijire copil,de 2 ani, vrea sa revina in functie dar intre timp societatea da faliment, poate ... (vezi toată discuția)
Se poate lua somaj dupa cic? florin96 florin96 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Dupa Concediu de ingrijire copil se poate intra in somaj in caz ca societatea la care ai lucrat a dat ... (vezi toată discuția)
Va rog sa-mi raspundeti popescu georgeta popescu georgeta Buna ziua, Eu sunt in situatia in care o societate a incetat cm cu mine cu art 65. Am dreptul la somaj , dar m-am lovit de neplata de catre angajator a ... (vezi toată discuția)