avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa CCC

buna ziua,
daca o mamica, dupa ce si-a terminat perioada de ingrijire copil,de 2 ani, vrea sa revina in functie dar intre timp societatea da faliment, poate sa ia mamica somaj?
Daca societatea nu mai contribuie cu nimic la stat cum npoate lua somaj mamica?
Cu ce articol i se inchide carnetul de munca, in cazul in care nu beneficiaza de somaj?:sorry:
Cel mai recent răspuns: soare florentina , utilizator 22:47, 22 Noiembrie 2010
1. Interesati-va cine este lichidatorul judiciar al firmei. Acesta se ocupa de administrarea acesteia deci si de problemele de personal.
2. Faceti cerere de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM iar lichidatorul va proceda la concedierea dvs. cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si estfel veti beneficia de indemnizatie de somaj.
3. Daca firma este in stare de reorganizare sau faliment beneficiati de indemnizatie de somaj chiar daca nu a platit contributia la somaj.
buna seara, multumesc pentru raspuns. O seara deosebita!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj din concediu de ingrijirea copilului 2011 nadiana nadiana in ianuarie 2011 mi se termina perioada de concediu pt ingrijirea copilului. firma la care am lucrat este in faliment si vreau sa obtin somaj.se poate? (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc (angajatorul in faliment) marce_busu marce_busu buna ziua. pe data de 16.08.2011 inceteaza concediul de crestere si ingrijire copil.tocmai am aflat ca societatea angajatoare este in faliment si as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de ajutor de somaj ? Catalina5 Catalina5 Buna ziua, In prezent sunt in concediu crestere copil ( 2ani), urmand ca in noiembrie a.c. sa ma reintorc la serviciu.Problema este ca societatea la care imi ... (vezi toată discuția)