avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stabilirea vechimii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stabilirea vechimii

Va descriu situația unui prieten care nu știe sa umble cu calculatorul. O perioada de 4 ani a lucrat la IGO. Perioada nu a fost trecuta la vremea respectiva în cartea de munca! Acum a fost la sediul firmei,i s-a găsit statul de plata însă în aici este trecut IOAN în loc de ION care este pe cartea de munca și pe buletin! De la arhiva nu vrea sa i se dea nici o adeverință pentru înregistrarea în cartea de munca, și pentru a pitea depune dosarul de pensie anticipata! ce poate sa facă?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:38, 23 Ianuarie 2011
1. Mai intai sa faca o sesizare la ITM la Corpul de control.
2. Poate sa dea in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul unde domiciliaza. Fiind litigiu de munca nu plateste taxe.
3. Poate sa mearga la Casa de Pensii sa ceara o adeverinta de stagiu de cotizare si pe ea o sa vada daca are trecuta si perioada aceea de 4 ani.
4. Daca cei 4 ani sunt de dupa 01.04.2001 nu mai este nevoie sa fie trecuti pe carnetul de munca, ei sunt ecidentiati la Casa de Pensii.
5. Chiar daca pe statul de plata apare cu numele gresit daca are CNP-ul corect nu se intampla nimic rau.
Fosta societate s-a desfiintat iar actele sunt la arhiva primariei, in subordinea careia era IGO Intr.de Gosp. oraseneasca! Multumesc!
E foarte bine ca stie unde se afla arhiva. Poate da in judecata Primaria care nu ii elibereaza adeverintele necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca pierduta Gratziella Gratziella Buna seara! Am descoperit astazi ca nu imi gasesc cartea de munca desi stiu foarte bine ca mi-a fost data de firma unde lucram anul trecut, pentru ca numai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am cartea de munca pierduta si pentru a aduna anii ... cezar_bn cezar_bn Buna ziua am Cartea de munca pierduta si pentru a aduna anii contribuiti in Romania Casa Judeteana de Pensii in lipsa cartii de munca imi cere sa caut eu ... (vezi toată discuția)
Recuperare carte de munca sau verificarea datelor inregistrate in aceasta ViorelUng ViorelUng Buna seara. Am si eu o nelamurire in legatura cu cartea de munca. Cum o pot recupera sau cum pot afla ceea ce s-a operat in aceasta? Ultimul loc de munca a ... (vezi toată discuția)