avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare de viata platita de institutie
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare de viata platita de institutie

Va rog sa-mi spuneti unde pot gasi temeiul legal privind posibilitatea incheierii de asigurari de viata pentru salariati, ca si beneficiu suplimentar salariului.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: SemperIdem , utilizator 17:45, 24 Ianuarie 2011
Orice lucru neinterzis de lege este posibil!Aici se insriu si asigurarile de viata.Problema pe care o aveti, se refera probabil la deducerea cheltuielilor.Mai aveti deasemenea posibilitatea sa cointeresati personalul angajat si cu pensiile facultative, sau/si asigurarile de sanatate.
Monografia acestor calcule o gasiti aici:
[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns!
Oare este posibil si pentru o institutie de stat finantata din venituri proprii?
Nimic nu se poate face fara aprobarea Cons. de Administratie !!
Am si eu o nedumerire in ce priveste acest aspect al asigurarilor de viata facute de angajator.
Sunt angajat la una dintre cele mai mari companii multinationale din Bucuresti. Am intrebat la departamentul HR (resurse umane) daca pot vedea si eu acel contract de asigurare de viata, Raspunsul a fost sec - NU - "oricum compania plateste pentru tine"
Nu pricep nimic - la mine pe statul de salariu apare ca platesc eu - nu am dreptul sa vad contractul de asigurare ? Daca mi se intampla ceva - ce poate sotia mea sa faca ? Probabil nimic. Eu am platit si ea obtine poate un ajutor de inmormantare, cel mult. De ce atata secret ?
bergamasco, cred ca ati cesionat asigurarea in favoarea angajatorului, altfel nu se explica...
Institutiile de stat nu au articol bugetar pentru asigurari de persoane !!! Sunt interzise cheltuieli pentru alte institutii sau persoane, fiind recunoscute doar cheltuielile aferente desfasurarii activitatii institutiei !

Alte discuții în legătură

Avantaje in natura danaeconomist danaeconomist Sunt considerate avantaje in natura urmatoarele: 1-pensie facultativa achitata de angajator pentru salariatul sau cu valoare mai mica de 400 ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile Luminita78 Luminita78 Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Daca la o firma, patronul vrea sa incheie pentru angajatii sai asigurari de pensii private facultative si ... (vezi toată discuția)
Pt un angajat la srl, pt care firma plateste si vireaza asigurari ... Lia Simion Lia Simion Pt un angajat la SRL, pt care firma plateste si vireaza asigurari de sanatate, lunar, din 2005, CUM SE POATE INCHEIA, CONTRCT DIRECT CU CASA DE ASIGURARI DE ... (vezi toată discuția)