avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ii vand masina, dar o inscrie peste cateva luni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ii vand masina, dar o inscrie peste cateva luni

Am o intrebare... Vreau sa-mi vand masina, iar unul din potentialii cumparatori mi-a propus sa ii vand masina, dar sa nu o treaca inca pe nume...decat peste vreo 4 luni, sub pretextul ca acum nu are bani necesari de inmatriculare... A zis ca imi da banii pe masina si sa tin eu cartea de identitate a masinii. Probabil sa facem doar actul de vanzare cumparare...iar cand face el rost de bani va platii impozitul pe tot anul al masinii si atunci vom rezolva cu restul actelor. Sa ii dau masina fara cartea de identitate?

Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
cosmin66, utilizator
Cel mai recent răspuns: cosmin66 , utilizator 00:16, 21 Ianuarie 2011
Buna ziua !
Cred ca cel mai bine era sa definitivati vanzarea-cumpararea acum , fara complicatii ulterioare (sunt destui patiti!!!) . Ramane la aprecierea dvs. , insa costurile perfectarii actelor nu sunt asa de mari , iar daca respectivul doreste cu adevarat tranzactia o va face ...
adrianmarin a scris:

Buna ziua !
Cred ca cel mai bine era sa definitivati vanzarea-cumpararea acum , fara complicatii ulterioare (sunt destui patiti!!!) . Ramane la aprecierea dvs. , insa costurile perfectarii actelor nu sunt asa de mari , iar daca respectivul doreste cu adevarat tranzactia o va face ...

Va multumesc pentru raspuns... Am stat si m-am gandit mai bine... Nu o sa-i vand masina... De exemplu, masina este la el si o sa primeasca o amenda ptr ca nu a platit parcarea sau il prinde vreun radar fix... mie o sa-mi vina amenzile acasa, nu lui... sau intr-un caz mai grav o sa faca vreun accident si fuge de la locul faptei... masina fiind pe numele meu cine stie ce se va intampla.... Sau face accident si nu se mai merita sa o repare, el nu o s-o mai treaca in veci pe numele lui si imi va da mie batai de cap cu radierea sau mai stiu eu ce... Apropo de costurile actelor pe numele lui, spunea ca il costa cu totul vreo 700 lei...
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
cosmin66, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura la o masina inmatriculata in tara stelian_1981 stelian_1981 Buna ziua.Recent am cumparat o masina inmatriculata in romania direct de la proprietar,inca nu am facut nici un act cu proprietarul deoarece imi este ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism exuser exuser Buna ziua, Am vandut autoturismul personal in luna octombrie 2010. Instrainarea s-a facut in baza unui contract de vanzare-cumparare intocmuit la un birou ... (vezi toată discuția)
Dauna auto pe alt propietar decat soferul delescu andrei delescu andrei Am cumparat o masina cu act de vanzare cumparare, dar nu am inregistrat masina, merg asa cu ea. Am facut un accident si trebuie sa fiu despagubit, dar de la ... (vezi toată discuția)