Buna ziua.Am si eu cateva nelamuriri. Casa socrilor mei,cumparata de bunica sotului meu, este construita pe hotar cu vecinul de langa noi. Acesta nu vrea sa ne lase sa ne placam /reparam casa pe partea cu locul lui,pe motiv ca "ii luam din avere". Exista vreo lege care sa ne dea voie sa ne reparam spatele casei,chiar daca este construita pe hotar, fara sa ajungem la judecata? Sau daca nu se poate fara judecata ( vecinul este putin cam ciudat) se poate chema cineva sa vada in ce hal sunt peretii casei pe partea lui? Vecinul depoziteaza ori nisip pe perete- si igrasia patrunde chiar si prin pluta,in casa - si mai nou,are cotete de gaini lipite de peretele nostru.Prin urmare,peretii sunt uzi de la apa scursa de pe acoperisul acelor cotete.Plus ca la cum se aude,zici ca esti fix in cotet cu pasarile.
Scuze ca m-am lungit atat,dar voriam sa expun exact cum este.Multumesc
in situatia in care vecinul nu este de acord si tinand cont de faptul ca pentru reparare sunteti obligati sa patrundeti pe terenul acestuia, numai actionandu-l in instanta puteti obtine acest lucru; puteti de asemenea solicita despagubiri ptr. pagubele aduse; - e obligatorie efectuarea unei expertize.