avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj din ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj din ingrijire copil

Buna ziua,
Am o salariata care este in cocediu decrestere copilpana la 2 ani si ar vrea dupa acesti doiani sa intrein somaj.In aceasta situatie ar trebui sa o angajeztitusi o luna si apoi sa o disponibilizez.#-o
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:10, 20 Ianuarie 2011
Sincer, nu stiu daca s-a modificat ceva in acest sens la legea somajului in decembrie 2010, insa eu am fost in situatia angajatei dvs in 2009. Pe 14 mai fiul meu a implinit 2 ani, pe 15 mai m-am dus la munca si mi-a fost reluat contractul si tot cu 15 mai a fost inchis contractul de munca.
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
diandra_m, utilizator
1. Face o cerere catre angajator prin care solicita incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
2. Daca angajatorul nu mai are nevoie de serviciile sale o poate concedia cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si atunci poate beneficia de indemnizatie de somaj.
3. In aceasta situatie trebuie sa-i acordati preavizul de 20 de zile lucratoare si apoi sa o concediati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere la serviciu dupa ccc m_c m_c Buna ziua ! pe data de 17 iulie fetita mea implineste 2 anisori ,terminandu-se altfel concediul de crestere copil,urmind sa ma reintorc la sevici.Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului, este posibila disponibilizarea mea? Angy_Sory Angy_Sory BUNA ZIUA, VA ROG SA MA AJUTATI! SUNT IN CONCEDIU PENTRU CRESTEREA COPILULUI DE PANA LA 2 ANI, SUNT ZVONURI CA LA SOCIETATEA LA CARE LUCREZ SE VOR FACE ... (vezi toată discuția)
Din concediu crestere copil in somaj vasilelacramioara vasilelacramioara buna seara, va rog sa -mi spuna si mie cineva daca din concediu pentru crestere copil pot sa trec in somaj fara a mai fi angajata , daca pe 14 implineste ... (vezi toată discuția)