avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de buy-back
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de buy-back

Buna ziua!

Cum ar trebui procedat in situaia urmatoare:
-sc A cumpara de la B
-sc. B se aprovizioneaza de la sc C

Administratorul doreste ca sa plateasca direct sc A lui C. Exista o portita?Poate un contract de buy-back?
Daca da cum se inregistreaza in contabilitate ?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 19:59, 21 Ianuarie 2011
O solutie este ca B sa dea in plata lui C creanta lui B catre A. In acest fel A devine direct debitorul lui C. Se poate face si cesiune de creanta, dar e mai complicat.
La fel de bine se poate face un acord tripartit (nu trebuie sa se cheme cumva) prin care cei 3 sa stabileasca exact ca, avand in vedere datoriile lor in lant, se va plati numai de la A la C, moment in care se vor stinge toate datoriile in limita sumei astfel platite.
Cum ar trebui s ainregistrez in contabilitate?
De exemplu pt suma de 500000
soc A platest lui C.Eu inregistez ca si cum se achita datoria catre B, 401=5121?
Poate fi ca si un contract de novatie?
Cred ca se poate, dar e mai complicat. Novatia inseamna schimbarea obiectului sau a unei parti a raportului juridic. Desi asta se poate face si aici, doar novatia in sine nu va explica de ce se sting 2 datorii, din doua raporturi juridice distincte: A-B si B-C.
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator
Nu va suparati, dar aveti cumva un mdel de asemenea acord?
Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Cesiunea de creanta versus novatia prin schimbare de debitor iu1ian iu1ian Pe langa diferentele evidente, in sensul ca novatia stinge obligatia, inlocuind-o cu una noua, pe cand cesiunea de creanta transmite obligatia existenta, cu ... (vezi toată discuția)
Inchidere leasing prin buy back din punct de vedere contabil lora8511 lora8511 Buna ziua. Am si eu urmatoarea situatie. Am o masina in leasing financiar, au trecut 3 ani de la incheierea contractului, mai avem 2 pana la ... (vezi toată discuția)
Subrogatie/novatie/cesiune ? ContSters56278 ContSters56278 Am urmatoarea situatie, am mai postat subiectul doar ca s-au schimbat datele problemei si nu reusesc sa \"ghicesc\" daca e vorba de subrogatie in drepturile ... (vezi toată discuția)