avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... subrogatie/novatie/cesiune ?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

subrogatie/novatie/cesiune ?

Am urmatoarea situatie, am mai postat subiectul doar ca s-au schimbat datele problemei si nu reusesc sa "ghicesc" daca e vorba de subrogatie in drepturile creditorului sau novatie de debitor sau cesiune de creanta,am studiat teoria definitiile pe rand si caracteristicile dar mi se pare ca m aincadrez la oricare :
A plateste in locul lui B o datorie pe care acesta o are catre C si (tot A) se compenseaza pe urma cu acesta din urma,pe o datorie pe care C o are fata de A .Obligatia de plata a lui B era pentru un anume produs,iar datoria lui C catre A pentru un serviciu ,doar ca A si B au relatii comerciale si la fel A si C au relatii comerciale .
:-/
Cel mai recent răspuns: ContSters56278 , utilizator 16:13, 1 Februarie 2010
Cred c-am pierdut firul... B are datorie doar catre C? Are de incasat de la A?
B are datoria doar catre C si raporturi comerciale cu A (B este prestator pentru A care la randul lui este prestator pentru C) Ocazional B cumparase un bun de la C si nu il platise ,asa ca A a scazut valoarea bunului din contravaloarea prestatiilor lui B .Mai departe C ii este dator lui A prin urmare A nu i va mai plati ce a incasat de la B ci se va compensa cu el .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de buy-back claudiaP claudiaP Buna ziua! Cum ar trebui procedat in situaia urmatoare: -sc A cumpara de la B -sc. B se aprovizioneaza de la sc C Administratorul doreste ca sa ... (vezi toată discuția)
Cesiunea de creanta versus novatia prin schimbare de debitor iu1ian iu1ian Pe langa diferentele evidente, in sensul ca novatia stinge obligatia, inlocuind-o cu una noua, pe cand cesiunea de creanta transmite obligatia existenta, cu ... (vezi toată discuția)
Ajutooor cesiune sau novatie ContSters56278 ContSters56278 in cazul urmatoarei spete: in urma unei vanzari de produs cu defecte de catre firma A firmei B , produs care e in fapt utilizat de C (prestator de servicii ... (vezi toată discuția)