avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ajutooor cesiune sau novatie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ajutooor cesiune sau novatie

in cazul urmatoarei spete:
in urma unei vanzari de produs cu defecte de catre firma A firmei B , produs care e in fapt utilizat de C (prestator de servicii pentru B) ,acesta din urma efectueaza reparatii pentru a putea utiliza produsul in serviciul pe care in presteaza lui B.
Daca vanzatorul produselor cu defecte ii plateste direct lui C pentru reparatiile facute la produs in fapt se produce o cesiune de creanta a despagubirii pe care B in baza contractului de vanzare o poate solicita lui A , astfel vanzatorul va plati direct lui C (care oricum ar avea dreptul de a si recupera sumele de la B) si in acelasi timp opereaza si o compensatie intre B si C (in sensul ca C isi recupereaza direct contravaloarea reparatiilor direct de la vanzatorul produselor)

sau poate fi novatie ? adica obligatia beneficiarului B de a despagubi prestatorul C pentru reparatiile efectuate va fi inlocuita cu obligatia vanzaytorului A de a-i plati direct prestatorului C contravaloarea reparatiilor la produsele cu defecte
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 09:28, 13 Mai 2010
Oricare dintre variantele enuntate de dvs....nu conteaza cum se numeste..ci important este ca nimeni sa nu ramana pagubit =D>
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subrogatie/novatie/cesiune ? ContSters56278 ContSters56278 Am urmatoarea situatie, am mai postat subiectul doar ca s-au schimbat datele problemei si nu reusesc sa \"ghicesc\" daca e vorba de subrogatie in drepturile ... (vezi toată discuția)
Compensare obligatii intre 3 parti - ce contracte folosim? cadmo cadmo Buna ziua am urmatoarea situatie: - o persoana fizica straina X a acordat un imprumut catre o firma romaneasca A la care asociat unic este Y, tot cetatean ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea unui produs care nu a putut fi reparat EPurpl3 EPurpl3 Buna ziua, am o problema cu un produs cu care am fost in service de mai multe de 4 ori fara nici nu rezultat. Este evident ca nu poate fi reparat iar eu as ... (vezi toată discuția)