avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procesul se suspenda?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procesul se suspenda?


Buna ziua. Am un proces pe dreptul muncii, proces care a fost suspendat un an de zile pentru solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate invocata de societatea parata.
Saptamana viitoare se reia procesul, primind citatie in acest sens
Pe parcursul acestui an de suspendare a procesului, societatea parata si-a incheiat activitatea—nu mai are niciun salariat, puncte de lucru, sediu etc.-- practic nu mai exista.
Pe site-ul ONRC apare ca fiind in functiune dar cu sediu expirat Societatea respectiva (inca) nu se afla in insolventa, cred ca asteapta sa fie radiata din oficiu
In aceasta situatie care este procedura de citare a societatii parate-- citatia se va intoarce cu mentiunea ca adresa nu mai e de actualitate, se va repeta , se va suspenda procesul etc.?:(

Va multumesc anticipat!
Procedura se va face la sediul declarat al societatii, dar se poate face si la domiciliul administratorului.
Daca procedura este viciata ori nu se poate judeca in lipsa, se va suspenda procesul.
Daca citatia se va intoarce cu mentiunea " destinatar necunoscut sau mutat de la adresa" se va proceda la citarea societatii prin afisare la usa instantei si prin publicare intr-un ziar de larga circulatie.


av. Bostina Elena
avocat,lichidator a scris:

Daca citatia se va intoarce cu mentiunea " destinatar necunoscut sau mutat de la adresa" se va proceda la citarea societatii prin afisare la usa instantei si prin publicare intr-un ziar de larga circulatie.


av. Bostina Elena




Multumesc doamna avocat
Astfel, termenele de judecata se amana. Pana cand?
Eu pot depune o cerere, precizare etc la termenele respective?

Scuze admin. pentru postare gresita, dar nu stiu cs se petrece, am postat la jurisprudenta acest subiect si a aparut la drept civil-mosteniri...:">
stie cineva de ce? Nu e pentru prima data cand deschid un subiect nou la o categorie si apare in alta#-o
Procesul nu se suspendata.Instanta de judecata, daca va aprecia necesar , va dispune citarea prin afisare la usa instantei de judecata si intr-un ziar de larga circulatie, cu cel putin 15 zile inainte de termenul de judecata acordat, conform art. 95 din Codul de procedura civila.

In caz ca va exista termen in cunostinta, nu veti mai fi citat pentru termenele ulterioare.

Iata modificarea adusa prin legea 202/2010


La articolul 88 alineatul 1, punctul 51 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"51. mentiunea ca, prin inmanarea citatiei, sub semnatura de primire, personal sau prin reprezentant legal sau conventional, pentru un termen de judecata, cel citat este prezumat ca are in cunostinta si termenele de judecata ulterioare aceluia pentru care citatia i-a fost inmanata;"
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citarea prin publicitate art.95 c.pr.civ. OANA GORAN OANA GORAN va rog mult sa ma lamuriti si pe mine cine face citarea prin publicitate conf art. 95 cod procedura civila??? eu ca si creditor sau instanta???? art. 95 (2) ... (vezi toată discuția)
Citare frumuselu frumuselu O persoana fizica are calitatea de parat intr-un proces civil. Paratul are domiciliul declarat in Romania si o resedinta in strainatate nedeclarata in ... (vezi toată discuția)
Cate termene pot fi? valymony valymony sapt viit am un proces micsorare pensie,am solicitat a se judeca si in lipsa partilor,dak fosta sotie nu se prezinta la proces se amana sau se judek in ... (vezi toată discuția)