avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CITAREA PRIN PUBLICITATE ART.95 C.PR.CIV.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CITAREA PRIN PUBLICITATE ART.95 C.PR.CIV.

va rog mult sa ma lamuriti si pe mine cine face citarea prin publicitate conf art. 95 cod procedura civila??? eu ca si creditor sau instanta????
art. 95 (2) specifica: citarea prin publicitate se face afisandu-se citatia la usa instantei, se publica in M.Of si intr-un ziar de larga circulatie.........creditorul trebuie sa le publice????
Cel mai recent răspuns: anca_diana , utilizator 17:04, 22 Noiembrie 2006
GATA AM AFLAT VA ZIC SI VOUA,
citarea prin publicitate se face astfel: instanta va afisa citatia la usa instantei iar reclamantul va publica un anunt intr-un ziar de larga circulatie la rubrica CITATII prin care citeaza paratul sa se prezinte la termenul si ora, fixate de instanta.
apoi reclamantul se prezinta la termen cu dovada publicarii anuntului. daca nu indeplineste aceasta obligatie de citare prin publicitate a paratului, dosarul se va suspenda cnf 155 c.proc.civ si reclamantul va fi obligat la plata de cheltuieli de judecata.
reclamantul nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecata in speta data. poate paratul, dupa admiterea actiunii reclamantului.
iar daca se face citarea pin afisare la usa instantei, este suficient, in principiu.
de obicei se face citarea atat la usa instantei cat si de reclamant prin publicarea intr-un ziar de circulatie nationala pe care il depune la primul termen de judecata urmator. dosarul se suspenda numai daca reclamantul nu face dovada publicitatii intr-un ziar de larga circulatie.
Dupa efectuarea acestei citari procesul merge mai departe considerandu-se procedura de citare indeplinita, dar reclamntul va trebui sa indeplineasca la fiecare termen procedura prin ziar in caz contrar trezindu-se la fiecare termen ca nu are procedura facuta.
cheltuielile sunt in sarcina celui care pierde astfel incat in caz de suspendare in baza art. 155 indice 1 nu plateste nimeni cheltuielile, cel mult va plati reclamantul taxa de repunere pe rol.
da eu sunt reclamant si am facut citarea prin publicitate dar nu in termenul impus de instanta adica cu 15 zile inainte de termen ci cu 9 zile inainte de termen credeti ca se va suspenda cauza???
nu, cel mult iti va cere sa refaceti procedura. oricum ar fi bine sa insisti si tu sa refaci procedura invocand o imposibilitate de a o face in termen.

Alte discuții în legătură

Citatie prin publicare in ziar robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Mi s-a pus in vedere de instanta sa efectuez procedura de citare cu partea adversa prin publicarea citatiei intr-un cotidian de larga circulatie. In ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza cu citarea conform art 95 cod procedura civila???? OANA GORAN OANA GORAN va rog mult sa ma lamuriti si pe mine cine face citarea prin publicitate conf art. 95 cod procedura civila??? eu ca si creditor sau instanta???? art. 95 (2) ... (vezi toată discuția)
Indeplinirea citarii prin publicitate-conditii ramona74 ramona74 avem termen in data de 21 .03.2012 pentru o mostenire, termen pt care judecatorul a solicitat sa facem demersurile necesare îndeplinirii procedurii de citare ... (vezi toată discuția)