avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Indeplinirea citarii prin publicitate-conditii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Indeplinirea citarii prin publicitate-conditii

avem termen in data de 21 .03.2012 pentru o mostenire, termen pt care judecatorul a solicitat sa facem demersurile necesare îndeplinirii procedurii de citare a pârâţilor prin publicitate într-un ziar de circulaţie naţională în România şi în Germania, potrivit prev. art. 95 C. pr. civ., deoarece sunt implicate persoane catre se presupune ca au domiciliul in Germania. s-a publicat anuntul intr-un ziar din Germania dar inca nu a ajuns pt a/l depune in instanta. poate judecatorul sa accepte o scanare a acestuia pana il primi in original ziarul, sau macar sa dea un alt termen, din acest motiv? o alta piedica este ca si martorul care trebuia prezentat la acest termen s/a imbolnavit, este internat in sital. ce se poate face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:04, 18 Martie 2012
Depuneti o scanare a ziarului respectiv, aratand motivul

De asemenea, pentru martor solicitati un nou termen pentru audierea acestuia, prezentand o dovada medicala in acest sens.
da..si eu cred ca trebuie depus originalul ziarului german..un execuator al recunoasterii acestuia pe teritoriul Romaniei si/sau o traducere legalizata a ziarului german..sigur asta in situatia in care instanta nu cere interpret/traducator:blush2:

:rofl:
1.In privinta citarii prin publicitate,sunteti sigura ca instanta a dispus citarea si intr-un ziar din Germania?
Intreb pentru ca pana acum n-am mai auzit de o astfel de dispozitie, avand in vedere ca art. 95 c.proc.civ. prevede posibilitatea citarii intr-un ziar de larga circulatie din tara, precum si posibilitatea citarii, daca instanta dispune in paralel, citarea si in Monitorul Oficial al Romaniei, pe de o parte, iar pe de alta mai intra in discutie si traducerea textului publicat...deci ma indoiesc de o astfel de dispozitie...mai degraba cred ca sunteti in eroare...
Apoi publicarea citatiei trebuie facuta cu minim 15 zile inainte de termenul de judecata, pentru a putea fi considerata procedura legal indeplinita.

Art. 95 c.proc.civ.
Cand reclamantul invedereaza ca, desi a facut tot ce i-a stat in putinta, nu a izbutit sa afle domiciliul paratului, presedintele instantei va dispune citarea acestuia prin publicitate.

Citarea prin publicitate se face afisandu-se citatia la usa instantei.Citatia se publica si in
Monitorul Oficial al Romaniei sau intr-un ziar mai raspandit, in cazurile in care presedintele judecatoriei sau completul de judecata apreciaza ca o asemenea masura este necesara.

Afisarea, precum si publicarea citatiei in Monitorul Oficial sau intr-un ziar mai raspandit se fac cu cel putin 15 zile inainte de data fixata pentru judecata.


Daca paratul se infatiseaza si dovedeste ca a fost citat prin publicitate cu rea-credinta, toat
e actele de procedura ce au urmat incuviintarii acestei citari vor fi anulate, reclamantul putand fi sanctionat cu amenda si obligat la despagubiri, potrivit legii.


2.In privinta martorului, depuneti dovada medicala ( copie a biletului de internare in spital) si instanta va acorda un nou termen de judecata.
textul a fost tradus in limba germana de un traducator autorizat, iar ceea ce v/am scris ca a dispus judecatorul e adevarat:solutie: Amână judecarea cauzei la data de 21 martie 2012, termen dat în cunoştinţă reclamantei, prin av.XXXXpârâtului BBJ prin mandatara acestuia , se vor cita pârâtele B0 D, domiciliată în ......Reclamata va face demersurile necesare îndeplinirii procedurii de citare a pârâţilor XX, YY şi XZZZZZprin publicitate într-un ziar de circulaţie naţională în România şi în Germania, potrivit prev. art. 95 C. pr. civ., Reclamanta va depune la dosar înscrisuri privind provenienţa bunurilor arătate în acţiune , precum şi în dovedirea faptului că pârâţii nu au acceptat succesiunea în termenul legal..
21/03/2012

Alte discuții în legătură

Citatie prin publicare in ziar robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Mi s-a pus in vedere de instanta sa efectuez procedura de citare cu partea adversa prin publicarea citatiei intr-un cotidian de larga circulatie. In ... (vezi toată discuția)
Divort crissta38 crissta38 Am inaintat cererea de divort dar paratul nu este in tara ci lucreaza fara forme legale in strainatate.La prima infatisare procesul s-a aminat si mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
In urma publicarii ........... scania scania Servus tuturor! Ma aflu intr-un proces cu o societate pentru drepturi banesti. Societatea si-a schimbat sediul si nu mai poate fi de gasit . Pentru a putea ... (vezi toată discuția)