avem termen in data de 21 .03.2012 pentru o mostenire, termen pt care judecatorul a solicitat sa facem demersurile necesare îndeplinirii procedurii de citare a pârâţilor prin publicitate într-un ziar de circulaţie naţională în România şi în Germania, potrivit prev. art. 95 C. pr. civ., deoarece sunt implicate persoane catre se presupune ca au domiciliul in Germania. s-a publicat anuntul intr-un ziar din Germania dar inca nu a ajuns pt a/l depune in instanta. poate judecatorul sa accepte o scanare a acestuia pana il primi in original ziarul, sau macar sa dea un alt termen, din acest motiv? o alta piedica este ca si martorul care trebuia prezentat la acest termen s/a imbolnavit, este internat in sital. ce se poate face in acest caz?
da..si eu cred ca trebuie depus originalul ziarului german..un execuator al recunoasterii acestuia pe teritoriul Romaniei si/sau o traducere legalizata a ziarului german..sigur asta in situatia in care instanta nu cere interpret/traducator:blush2:
1.In privinta citarii prin publicitate,sunteti sigura ca instanta a dispus citarea si intr-un ziar din Germania?
Intreb pentru ca pana acum n-am mai auzit de o astfel de dispozitie, avand in vedere ca art. 95 c.proc.civ. prevede posibilitatea citarii intr-un ziar de larga circulatie din tara, precum si posibilitatea citarii, daca instanta dispune in paralel, citarea si in Monitorul Oficial al Romaniei, pe de o parte, iar pe de alta mai intra in discutie si traducerea textului publicat...deci ma indoiesc de o astfel de dispozitie...mai degraba cred ca sunteti in eroare...
Apoi publicarea citatiei trebuie facuta cu minim 15 zile inainte de termenul de judecata, pentru a putea fi considerata procedura legal indeplinita.
Art. 95 c.proc.civ.
Cand reclamantul invedereaza ca, desi a facut tot ce i-a stat in putinta, nu a izbutit sa afle domiciliul paratului, presedintele instantei va dispune citarea acestuia prin publicitate.
Citarea prin publicitate se face afisandu-se citatia la usa instantei.Citatia se publica si in
Monitorul Oficial al Romaniei sau intr-un ziar mai raspandit, in cazurile in care presedintele judecatoriei sau completul de judecata apreciaza ca o asemenea masura este necesara.
Afisarea, precum si publicarea citatiei in Monitorul Oficial sau intr-un ziar mai raspandit se fac cu cel putin 15 zile inainte de data fixata pentru judecata.
Daca paratul se infatiseaza si dovedeste ca a fost citat prin publicitate cu rea-credinta, toat
e actele de procedura ce au urmat incuviintarii acestei citari vor fi anulate, reclamantul putand fi sanctionat cu amenda si obligat la despagubiri, potrivit legii.
2.In privinta martorului, depuneti dovada medicala ( copie a biletului de internare in spital) si instanta va acorda un nou termen de judecata.
textul a fost tradus in limba germana de un traducator autorizat, iar ceea ce v/am scris ca a dispus judecatorul e adevarat:solutie: Amână judecarea cauzei la data de 21 martie 2012, termen dat în cunoştinţă reclamantei, prin av.XXXXpârâtului BBJ prin mandatara acestuia , se vor cita pârâtele B0 D, domiciliată în ......Reclamata va face demersurile necesare îndeplinirii procedurii de citare a pârâţilor XX, YY şi XZZZZZprin publicitate într-un ziar de circulaţie naţională în România şi în Germania, potrivit prev. art. 95 C. pr. civ., Reclamanta va depune la dosar înscrisuri privind provenienţa bunurilor arătate în acţiune , precum şi în dovedirea faptului că pârâţii nu au acceptat succesiunea în termenul legal..
21/03/2012
Divort
crissta38
Am inaintat cererea de divort dar paratul nu este in tara ci lucreaza fara forme legale in strainatate.La prima infatisare procesul s-a aminat si mi s-a spus ... (vezi toată discuția)