avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bun comun, neinscris in CF
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bun comun, neinscris in CF

Doresc sa fac o actiune de partaj, insa apartamentul nu este inscris in CF. De asemenea, contractul de mana cu fostii proprietari este detinut de fostul sot care refuza sa il inapoieze sau sa faca impreuna cu mine actiunea in prestatie tabulara. Ce pot face in aceasta situatie? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 14:57, 20 Ianuarie 2011
Pentru a formula o actiune de partaj nu este necesara intabularea bunului imobil ce urmeaza a fi partajat.
Formulati actiunea, atasati copii xerox ale actelor despre care faceti vorbire si aratati faptul ca, originalul actelor se afla in posesia paratului, urmand ca instanta sa ordone/dispuna prezentarea originalului si pastrarea acestuia la grefa instantei (art.172 c.proc.civ.)-dupa caz.
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare care sa tina loc de act autentic vs actiune in prestatie tabulara marik0 marik0 buna ziua, as dori sa stiu daca exista vreo diferenta esentiala intre actiunea care are ca obiect obtinerea unei hotarari care sa tina loc de act autentic ... (vezi toată discuția)
Actiune in prestatia tabulara bogdamn bogdamn Buna ziua! Eu, ca persoana fizica, pot face o actiune in prestatia tabulara, sau trebuie neaparat sa fiu reprezentat de un avocat? Din ce am citit eu in ... (vezi toată discuția)
Sulta asupra unui imobil Iuliaraisa Iuliaraisa Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati in problema pe care urmeaza sa v-o relatez: In anul 1986 am divortat de fosta mea sotie urmand ca eu sa raman cu ... (vezi toată discuția)