avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... minciuna dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

minciuna dosar penal

partea vatamata si-a facut completare la prima declaratie spunand 3 minciuni,una a contribuit fff mult la schimbarea incadrarii din furt in talharie.
din declaratia a 3 martori rezulta ca a mintit.
ce se poate intampla cand partea vatamata este prinsa mintind???
multumesc

Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:55, 22 Ianuarie 2011
ce credeti dvs ca este o minciuna poate fi o interpretate subiectiva a unei stari de fapt. orice persoana are dreptul la interpretarea faptelor conform propriilor perceptii. instanta de judecata va inlatura sustinerile partii vatamate daca restul probelor arata o realitate diferita.

schimbarea incadrarii nu se face strict pe declaratia partii vatamate, ci trebuie intemeiata si pe alte probe. verificati motivarea prin care s-a dispus schimbarea incadrarii si vedeti ce motive au stat la baza acesteia
Schimbarea incadrarii juridice a unor fapte nu se poate face numai pe declaratia unei parti vatamate,ci aceasta se coroboreaza cu un intreg material probatoriu.
(acte,martori,alte probe prevazute de lege) care duceau la concluzia ca exista elementele constitutive ale infractiunii de talharie.
una din ,,marile'' minciuni a fost ca cel care i-a furat poseta a tras de ea pana i s-au rupt baretele,ceea ce a dus la existenta violentei,implicit la schimbarea incadrarii.
martorii care au gasit poseta declara ca aceasta era intacta,fara a prezenta nici o urma de violenta.
de altfel si din declaratiile martorilor si procesul verbal de predare a posetei rezulta ca aceasta nu avea baretele rupte.
cu stima
mai fac mentiunea ca in prima declaratie data partea vatamata afirma ca nu a fost agresata nici intr un fel,poseta fiindu i luata de pe bancheta trenului,apoi dupa 10 luni vine in completare ca a existat violenta prin smulgerea de fapt a posetei,baretele acesteia rupandu se.unicul act existent este poza posetei...care avea baretele rupte,insa cel ce a gasit poseta,care a predat o altuia....mentioneaza ca postea era ok.deci,baretele au fost desprinse de catre organele de cercetare cu intentia clara de schimbare a incadrarii.
instanta va retine doar ceea ce se poate retine pe baza de probe.
prin ``ok``,se intelege multe.ok este o stare?
totusi,inteleg ca vreti sa spuneti ca poseta era in regula,fara a fi degradata,rupta etc.
daca sa schimbat incadrarea juridica,exista si ceva porobe in sustineriledansei.
totusi trebuie vazut,si combatut ceea ce a mintit,pentru ca ar putearamane infractiunea de talharie,daca nu seface o aparare buna.

Alte discuții în legătură

Minciuna dosar penal dia2120 dia2120 partea vatamata si-a facut completare la prima declaratie spunand 3 minciuni,una a contribuit fff mult la schimbarea incadrarii din furt in talharie. din ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios pauldorin87 pauldorin87 sunt parte vatamata intr un dosar penal ajuns in instanta,urmeaza primul termen. la primul termen daca am mintit pot sa declar acest lucru? ce pot pati?este ... (vezi toată discuția)
Talharie Irina Havirneanu Irina Havirneanu un cetatean x este agresat in plina noapte, i se fura telefonul mobil ..se ajunge in tribunal in care cetateanul x este martor.agresorii sunt acuzati de ... (vezi toată discuția)