avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa CCC

Buna ziua.
Pana in data de 17 dec 2010 am fost in concediu crestere copil apoi am revenit la serviciu stiind deja ca firma si-a restrans activitatea. Pana pe 17 ianuarie 2011 am lucrat , am fost in preaviz. Stiu ca indemnizatia se calculeaza cam asa:
500*75% - 375 lei
plus in cazul meu 5% din salariul brut pe ult 12 luni lucrate.

intrebarea mea este daca se iau in considerare cele 2 luni , respectiv decembrie 2010 si ianuarie 2011 avand in vedere ca nu sunt luni intregi, ci fractiuni si nu mi se pare normal sa intre in calculul somajului. Cei de la somaj mi-au spus ca se iau in calcul si aceste luni chiar daac sunt fractiuni si se completeaza cu alte 10 luni din perioada in acre am lucrat, inainte sa intru in CCC.
Va rog cine stie exact despre ce e vorba sau poate sa imi spuna legea care reglementeaza aceasta problema sa ma ajute. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alinatug , utilizator 18:58, 20 Ianuarie 2011
Fractiunile de luna nu va reduce cuantumul.
Cei 5 % se aplica asupra mediei salariului de bază lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare. Salariul de baza nu va fost modificat ci numai venitul care a fost obtinut la numarul de ore lucrate.
pneagu a scris:

Fractiunile de luna nu va reduce cuantumul.
Cei 5 % se aplica asupra mediei salariului de bază lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare. Salariul de baza nu va fost modificat ci numai venitul care a fost obtinut la numarul de ore lucrate.

Salariul de baza lunat brut reprezinta salariul de incadrare? La mine brutul a fost diferit de la luna la luna in functie de realizari , la salariul de incadrare s-au adaugat si alte sporuri, comisoane...care se ia in considerare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei pentru grupa ii de munca, în baza legii nr. 263/2010 dmtr dmtr Din luna martie 1999, am fost pensionar pe caz de boala iar din luna februarie 2010 sunt pensionar la limita de varsta. Sunt nascut la data de 28.08.1948, ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil AdinaTurcu AdinaTurcu Buna ziua! Ma numesc Adina si am o intrebare.In 2 mai 2011 am ramas fara serviciu datorita disponibilizarii dupa 4 ani de lucru . In data de 17 iunie 2011 ... (vezi toată discuția)
Mai pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? mihasava mihasava Buna seara....Am aflat cu bucurie ca sunt insarcinata in 12 saptamani...Lucrez din 2007 cu carte de munca,numai ca,de cand cu criza,de comun acord cu ... (vezi toată discuția)