avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de mostenitor

parintii sunt divortati,casa nu a fost impartita in procesul de divort, casa fiind scrisa dupa tata, mama a decedat, sintem 3 copii in famile. Ce drepturi de mostenire are fiecare dintre noi? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: diancic , utilizator 12:15, 13 Februarie 2011
Dvs aveti 3/4 din jumatatea mamei, trebuie sa solicitati partajarea casei.
nu inteleg exact ce inseamna "casa a fost scrisa dupa tata" dar, avand in vedere ca nu s-a facut partaj ulterior divortului, mostenitorii mamei, respectiv cei trei copii raman in indiviziune alaturi de tata, astfel cei trei copii sunt unici mostenitori ai mamei, care nu a avut sot supravietuitor, fiind divortata la momentul decesului si care a detinut cota indiviza (devalmasa) de 1/2 din dreptul de proprietate asupra imobilului (prezumtie care poate fi rasturnata in instanta daca veti considera) ... copii mostenesc fiecare cate o treime din jumatate, astfel vi se cuvine cate 1/6 fiecaruia.
MULTUMESC!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am rugămintea să îmi clarificați și mie noțiunea de indiviziune, respectiv ce înseamnă ieșirea din indiviziune prin partaj voluntar sau judiciar Jurindex Jurindex Bună ziua! Am rugămintea să îmi clarificați si mie notiunea de indiviziune, respectiv ce inseamna iesirea din indiviziune prin partaj voluntar sau ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa decesul tatalui ANDREI DUMITRU ANDREI DUMITRU Buna ziua. Tata a decedat in urma cu 12 ani;mama traieste iar noi suntem 3 copii (2baieti -1fata).Dupa decesul tatalui nu s-a facut nici o succesiune iar ... (vezi toată discuția)
Mostenire jaguar26iunie79 jaguar26iunie79 Buna ziua!Am o nelamurire in cazul unei mosteniri si as vrea sa stiu urmatoarele:daca sunt singur la parinti si ai mei sunt despartiti de ceva vreme,mama fiind ... (vezi toată discuția)