avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietatea privata a comunei vs. UAT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietatea privata a comunei vs. UAT

Buna ziua, am si eu o speta daca ma puteti ajuta
:sorry:.
Este vorba de un teritoriu care este proprietate privata al unei comune dar apartine de UAT-ul altei comuna, el fiind situat la granita dintre cele doua.
Este posibil asa ceva? Ce lege reglemeteaza regimul proprietatii private al UAT-urilor?In ce conditii se obtine si in ce conditii se pierde acest titlul de proprietate
si care sunt limitele acestui drept de proprietate?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 18:00, 20 Ianuarie 2011
Legea 213/1998-regimul juridic al proprietatii publice.
Nu se poate ca o UAT sa aiba, chiar ca si proprietate privata, teren in alta UAT. Evidenta bunurilor domeniu public se aproba prin hotarare de guvern, pentru fiecare UAT in parte. Evidenta bunurilor domeniu privat trebuie sa rezulte din registrele de inventar ale primariei.
Este, insa, posibil, ca cetateni dintr-o UAT sa fie pusi in posesie pe teren apartinand unei alte UAT in urma unui schimb de terenuri sau a predarii unor asemenea suprafete de catre IAS-uri sau ADS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domeniul public al orasului casiba casiba Buna ziua. Cand se considera ca un bun donat orasului (UAT) trece in domeniul public al acesuia: in momentul in care exista HCL in acest sens sau in momentul ... (vezi toată discuția)
Trecere imobil din dom.privat al orasului in dom.privat al statului miki_M miki_M Ma confrunt cu urmatoarea situatie: un bloc ANL , inscris in cartea funciara ca proprietate privata a orasului, pentru a putea fi vandut conform legii, dupa 1 ... (vezi toată discuția)
Domeniu privat al unitatii administrativ-teritoriale marcus_tm marcus_tm Care este baza legala pentru trecerea unui imobil (casa cu chirias) in proprietatea privata a localitatii, avand in vedere ca in CF apare Statul roman? (vezi toată discuția)