va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Judecatoria ne-a fixat taxa de timbru foarte mare la un proces de partaj succesoral.Pot solicita expertiza extrajudiciara astfel incat terenurile si cladirea sa fie evaluate corect? Daca imi accepta si castig o cota parte din masa succesorala ce trebuie sa fac ca sa stiu exact care parte este a mea? (ex 1/4 din masa) Va multumesc anticipat!
Nu rezolvati nimic cu o expertiza extrajudiciara. Expertiza judiciara se va efectua in dosarul aflat pe rolul Judecatoriei. De retinut ca veti avea de achitat si onorariu expert. Problema e mai complicata, in functie de ce a cerut fiecare parte: bunuri, sulta, adica suma de bani pentru cota sa. Instanta va stabili cotele mostenitorilor, si in functie de celelalte cereri ale partilor va stabili cui revin bunurile sau parte din bunuri si cine va beneficia de sulta pentru cota sa.
Trebuie sa achitati taxa de timbru la care ati fost obligat de catre instanta,sub sanctiunea anularii actiunii ca insuficient timbrata.
Expertiza extrajudiciara,nu poate tine locul probei cu expertiza judiciara,becesara ca probatoriu in solutionarea cauzei.
Nu aveti cum sa micsorati suprafetele terenurilor pentrua fi evaluate la un pret mai mic
Expertiza extrajudiciara constituie o cheltuiala inutila de bani. Daca totusi doriti sa cheltuiti respectivii bani angajati un expert parte care sa participe la efectuarea expertizei alaturi de expertul desemnat de instanta.