avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... proprietarii care nu sunt membri, pot participa la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

proprietarii care nu sunt membri, pot participa la adunarea generala?

Buna ziua. Ne pregatim pentru AG, drept pentru care am convocat toti membrii AP. Ma gindesc ca, in urma anuntului facut, vor veni la adunare si ne/membri. Pentru ca acestia sa fie luati in considerare cu prezenta, la luarea hotararilor, trebuie ca ei sa devina mai intai membri, prin semnarea pv de asociere (in baza unei cereri scrise, cum scrie in L230)? Ce parere aveti? Multumesc.

Daca nu doresc sa fie membri, se pot lua in considerare problemele sau aspectele pe care acestia le-ar aduce in discutie?
Cel mai recent răspuns: Paraschiva Anghel , Avocat 20:09, 14 Aprilie 2008
1. Inscrierea ulterioară în asociaţia de proprietari a proprietarilor care nu au fost prezenţi la adunarea generală de constituire se face la cererea scrisă a acestora, fără alte formalităţi.

2. Da, cei care nu sunt membri al asociatiei pot participa la Adunarea Generala dar fara drept de vot. Hotărârile adunării generale a asociaţiei de proprietari sunt obligatorii şi pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenţi la adunarea generală, precum şi pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociaţiei de proprietari.
Este evident ca adunarea generala este constituita portivit art. 23 alin. 2 din Lege din membrii asocia>iei de proprietari, ca atare un nemembru nu poate participa cu drept de vot in cadrul acesteia. Cred ca nimic nu se opune, daca conmsidere utila participarea sa la o asemenea intrunire sa fie prezent, in calitate de invitat la propunerea presedintelui cu acordul adunarii generalle, dar fara drept de vot. O asemenea posibilitate se bazeaza pe imprejurarea ca hotaririle adunarii genererale ii vor fi si lui opozabile/
Conform art.25 din lg nr.230/2007, proprietarii pot sa fie reprezentati în adunarea generală de către un membru al familiei sau de către un alt reprezentant care are o împuternicire scrisă şi semnată de către proprietarul în numele căruia votează.
Drept urmare, pot participa la AG cu drept de vot si persoane nemembre a asociatiei daca au o imputernicire scrisa din partea celui care il reprezinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Împuternicire pentru adunarea generalĂ. conform legii196/2018, ... mira55 mira55 ÎMPUTERNICIRE PENTRU ADUNAREA GENERALĂ. Conform Legii196/2018, art.49, alin(3): d) proprietarul, membru al asociației, poate fi reprezentat în adunarea ... (vezi toată discuția)
Poate un comodatar sa faca parte dintr-o asociatie de proprietari? coltomaltese coltomaltese Am tot cautat pe net daca un comodatar poate face parte dintr-o asociatie de proprietari si n-am gasit nimic. Ma poate ajuta careva? Pe scurt, am sediul ... (vezi toată discuția)
Despre notiunea de proprietar. ciudat ciudat Prin \" proprietari\" se inteleg nr. de apartamente sau numarul total de proprietari si coproprietari? De exemplu sotul si sotia unde ambii sunt coproprietarii ... (vezi toată discuția)