avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... drept penal-legea mica reforma
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

drept penal-legea mica reforma

Daca in prima instanta am fost condamnat fara sa beneficiez de legea micii reforme, chiar daca mi-am recunoscut fapta ink din prima instanta,as vrea sa stiu daca la apel sau la recurs pot beneficia de aceasta lege.Va multumesc.Astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:48, 21 Ianuarie 2011
Nu puteti beneficia in apel de reducerea cu o treime a limitelor pedepsei conform art. 320^1 CPP, introdus prin Mica Reforma, procedura trebuie inceputa dinaintea judecarii fondului.

Art. 320^1
Pana la inceperea cercetarii judecatoresti, inculpatul poate declara personal sau prin inscris autentic ca recunoaste savarsirea faptelor retinute in actul de sesizare a instantei si solicita ca judecata sa se faca in baza probelor administrate in faza de urmarire penala.....


Puteti incerca totusi sa solicitati instantei sa dea o mai mare eficienta faptului ca ati recunoscut vina si ati avut o atitudine cooperanta. Prin retinerea acestor circumstante atenuante, puteti primi o pedeapsa redusa.
Din pacate nu o sa beneficiati chiar daca judecata s-ar fi desfasurat asa cum scrie in noul articol.
In cazul dvs,faza cercetarii judecatoresti a fost incheiata,deci nu puteti beneficia de prevederile Legii nr.202/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

L202/2010 si circumstantele atenuante ContSters170716 ContSters170716 Buna, Lansez si eu o dezbatere. Avand in vedere prevederile L 202/2010 in ceea ce priveste recunoasterea faptelor retinute in rechizitoriu, iar ca efect ... (vezi toată discuția)
Reducerea pedepsei cu o treime juganaru75 juganaru75 Am pe cineva condamnat pentru ucidere din culpa la trei ani cu executare. A recunoscut fapta dar nu a beneficiat decat de circumstante atenuante. Sentinta sa ... (vezi toată discuția)
Oug195/2002 ContSters280428 ContSters280428 Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: X a consumat alcool si ulterior s-a urcat in auto. Politia l-a oprit la o distanta de 20metri. i-a luat probe ... (vezi toată discuția)