avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Consilier juridic vs jurist
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Consilier juridic vs jurist

Care e diferenta dintre consilier juridic si jurist ?
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 14:55, 15 Septembrie 2011
Dupa cum rezulta din Codul Ocupatiilor din Romania, trebuie sa distingem intre profesie si ocupatie, prin urmare jurist = profesie, iar consilier juridic = ocupatie.
In acelasi timp trebuie avut in vedere si faptul ca Legea 514/2003 a consilierilor juridici consacra expresia "consilier juridic", cea de jurist nefiind folosita de lege. Deci acceptiunea legala a profesiei determina si notiunea legala. In terminologia comuna termenii sunt deseori folositi cu acelasi inteles, desi sunt de aceeasi parere cu unii dintre coleii de mai inainte si anume aceea ca termenul jurist defineste, in principiu si generic, orice persoana cu formare universitara juridica si/sau care desfasoara o activitate de natura juridica, iar expresia "consilier juridic" defineste (ca profesie) persoana care, in conditiile legii amintite, este angajata cu CIM pe aceasta functie la o institutie de stat ori societate de stat sau privata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este forma corecta in cartea de munca? jurist sau consilier juridic? meerceea meerceea Am o simpla intrebare...care este forma corecta in cartea de munca? jurist sau consilier juridic? exista vreo lege in care se stipuleaza?ms (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre consilier juridic si jurist ? spiridus spiridus Am terminat Facultatea de Drept acum 6 ani, nu am profesat deloc, nu sunt inscrisa in asociatia CCJ, doresc sa ma angajez la o firma, part-time. Cum sa ma ... (vezi toată discuția)
Am citit statutul de consilier juridic ca profesie libera afaceriiolden afaceriiolden care este diferenta intre in JURIST si consilier juridic ca taxe ,fiscal eu nu vad ? (vezi toată discuția)