avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara viciata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara viciata

Buna seara.
Am fost chemat la cercetare disciplinara printr o concvocare in care nu s a explicat concret pentru ce sunt chemat, au scris doar ca va trebui sa dau explicatii referitor la anumite operatiuni suspecte evectuate pe conturile clientilor.
Cu toate ca i am rugat sa mi puna la dispozitie si referatul in baza careia s a declansat cercetarea ca sa ma pot apara.Acest lucru mi s a refuzat, nu am primit raportul.
Angajatorul ar fi avut obligatia sa mi dea acest referat?
ma pot folosi de acest lucru in instanta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 10 Februarie 2011
Da, aveau obligatia de a va inimina si copii de pe actele care va acuza pentru a va formula apararea.Acest lucur il puteti invoca in instanta
BUNA ZIUA.
IMI PUTETI SPUNE VA ROG CARE ESTE TEMEIUL DE REPT CARE IL OBLIGA PE ANGAJATOR SA MI PUNA LA DISPOZITIE ODATA CU CONVOCAREA SI REFERATUL DE SESIZARE A ABATERII?
MULTUMESC
Nu exista aceasta obligatie a angajatorului ... in convocarea trebuia sa se mentioneze : obiectul, data, ora şi locul întrevederii.
considerati ca "este invitat la o discutie cu privire la anumite tranzactii suspecte efectuate pe conturile clientilor" este considerat OBIECT
ul cercetarii? Mai ales in cazul unui angajat care facea zilnic tranzactii pe conturile clientilor.
Nu trebuia concretizat despre ce client, tranzactie este vorba.
Cum ma pot apara cand habar nu am de cce anume sunt suspectat?
Obiectul in constituie savarsirea abaterii disciplinare pentru care este cercetat diciplinar .. nominalizarea abaterilor disciplinare ar trebui sa existe in R.I. al angajatorului.

Citez :
considerati ca "este invitat la o discutie cu privire la anumite tranzactii suspecte efectuate pe conturile clientilor" este considerat OBIECT
ul cercetarii?

Acesta nu poate fi obiectul convocarii la comisia de disciplina ... convocarea, asa cum prevede legea, trebuie sa contina : obiectul (indicarea expresa a obiectului convocarii ), data, ora si locul convocarii.

Alte discuții în legătură

Comisie disciplinara adrianf adrianf Saptamana viitoare sunt convocat(printr-un convocator) la o comisie disciplinara. Pot cere firmei ca cercetarea care se va face sa fie inregistrata in ... (vezi toată discuția)
Cercetarea prealabila - dreptul muncii tres_jolieee tres_jolieee buna. vreau sa va intreb: unui salariat i s-a desfacut disciplinar contractul individual de munca. invitatia la cercetarea prealabila s-a formulat in scris ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Am si eu o intrebare. Pe data de 05.02.2009 am primit o adresa de la politie prin care ne instiintau ca un salariat a furat o anumita cantitate de ... (vezi toată discuția)