ce se poate face daca constat ca sotul de care sunt despartita in fapt a inchiriat un apartament luat in timpul casatoriei fara voia mea si constat ca in contract e trecuta o suma mult mai mica decat cea reala.Pot cei de la finante sa-i anuleze contractul?
Nu pot cei de la finante sa anuleze un act de genul acesta ,este aptitudinea data de lege instantei d e judecata sa anuleze anumite documente.Sotul dvs are dreptul sa inchirieze bunul care este problema.Faceti partaj si atunci nu mai are dreptul daca ap. va va fi atribuit dvs.
Problema e ca el ia toti banii si plateste ratele pt apartament.Daca contractul e pe o suma mult mai mica asta inseamna ca am o contributie mult mai mica la rata fata de suma reala incasata.inca nu am deschis partaj dar nici pe el nu-l vad interesat
dvs. puteti cere rezilierea contractului pt ca nu v-ati dat acordul . Legea prezuma ca intre soti exista acordul tacit pt actele de conservare si administrare insa aceasta prezumtie nu este una absoluta si irefragibila si prin urmare poate fi resturnata prin proba contrara. (cereti si interogatoriul sotului pt a raspunde printre altele si la intrebarea daca a avut ori nu acordul dvs. pt incheierea contractului) Mai mult decat atat , daca contractul este de 5 ani sau mai mult legea considera un asemenea contract ca fiind un act de dispozitie si nu de administrare , iar pt actul de dispozitie legea cere acordul expres al tuturor codevalmasilor. In aceasta situatie puteti cere constatarea nulitatii contractului. X-(