avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie al doilea copil

Buna ziua,

Am un copil de un an, beneficiez de indemnizatie de crestere copil de 75% din salariu. Daca o sa nasc un al doilea copil pana cand primul va implini varsta de 2 ani, cum se va calcula indemnizatia ptr acesta? Se va calcula 75% din indemnizatia primului copil?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:43, 5 Iunie 2011
Se va pastra indemnizatia pe care ati avut-o la primul CCC.
Multumesc ptr. raspuns.
Dar daca se va naste la cateva zile-1 luna dupa ce primul va implini 2 ani?
1. Daca nasterea are loc dupa ce primul copil a implinit 2 ani se reia procedura de la primul copil.
2. In cele 12 luni premergatoare nasterii intra si perioada in care ati fost in CCC1 cu veniturile aferente.
Buna ziua,am si eu o mare nelamurire in urma modificarilor ce au avut loc asupra legii indemnizatiei.Eu in mai 2009 am nascut si sotul meu a intrat in concediu pentru cresterea copilului si primeste indemnizatie.In aprilie 2011 voi naste din nou,ar trebui sa depunem actele in mai 2011 pentru prelungirea CCC,nu?Dar sotul meu mai are dreptul si la indemnizatie?Mentionez ca el primeste suma fixa de 600 de lei.Multumesc anticipat.
1. Daca veti naste inainte de a se termina CCC1 sotul va beneficia in continuare de CCC2 cu aceeasi indemnizatie ca si la CCC1.
2. Adica dupa terminarea CCC1 va intra in CCC2.
3. Dupa nasterea celui de al doilea copil face o cerere catre angajator (anexeaza copie dupa certificatul de nastere al celui de al doilea copil) si solicita prelungirea suspendarii CIM.
4. La fel procedeaza si la Primarie, unde a depus dosarul pentru CCC1.
5. Nu mai e nevoie de alte acte decat de copie dupa certificatul de nastere al celui de al doilea copil.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ptr al 2-lea copil nascut in perioada ccc primul copil AndreeaLascu AndreeaLascu Buna seara. Ma aflu acum in concediu crestere copil (CCC) pe perioada de 2 ani, concediu care se va sfarsi in luna decembrie 2015. Intre timp am ramas ... (vezi toată discuția)
Ccc in cazul nasterilor suprapuse melcsy melcsy Buna ziua. situatia in care persoana care se afla cu primul copil in perioada de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului in baza OUG nr. ... (vezi toată discuția)
Continuitate concediu de crestere a copilului Pocsai Pocsai Buna Ziua, Primul copil l-am nascut in 12 octombrie 2010, la ora 5.40 dimineata si am beneficiat de concediu de crestere a copilului pe doi ani, conform ... (vezi toată discuția)