Am un copil de un an, beneficiez de indemnizatie de crestere copil de 75% din salariu. Daca o sa nasc un al doilea copil pana cand primul va implini varsta de 2 ani, cum se va calcula indemnizatia ptr acesta? Se va calcula 75% din indemnizatia primului copil?
O alta intrebare-
1. Am inteles ca nu este obligatoriu sa am cele 126 zile. O sa optez ptr. 43 zile de la nasterea celui de-al doilea copil, sarcina si lauzie 85%.O sa primesc bani de la firma angajatoare pe acest concediu medical?Nu este obligatoriu sa am o luna lucrata inainte de-a intra?Cum se calculeaza suma acestui concediu medical? Specific ca in ultimele 6 luni am beneficiat de CCC1 3400 roni.
2. Ref. la stimulentul de insertie- daca incep serviciul cu 2-3 zile pana se finalizeaza 1 an din CCC2 (varianta aleasa de mine), o sa pot primi stimulet de 500 roni pana cand copilul face 2 ani?
1. Certificatul medical pentru concediul de maternitate, eliberat de medic, il duceti angajatorului care il calculeaza, il plateste si apoi recupereaza intreaga suma de la Casa de Asigurari de Sanatate.
2. Indemnizatia se calculeaza luand ca baza de calcul lunile in care ati fost in CCC1 (asa zice OUG 158/2005, art.8, alin.(3), lit.c)).
3. Da, veti primi stimulentul de insertie de 500 lei pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului, daca reluati activitaea inainte ca acesta sa implineasca varsta de 1 an.